h

Nieuws uit 2016

23 oktober 2016

Doofpot Veiligheidsregio Zeeland moet opengebroken worden

De Middelburgse raadsfractie van de SP wil snel duidelijkheid over de misstanden bij de Veiligheidsregio Zeeland.

In juni heeft de SP meer dan 70 vragen gesteld over het onderzoek van oud-burgemeesters van Vlissingen en Reimerswaal, Letty Demmers en Jan Huisman  naar de declaraties en het gedrag van de directeur van de VRZ, Gerrie Ruijs.

Lees verder
23 oktober 2016

Middelburgse steun Nationaal Zorgfonds groeit

Foto: Nationaalzorgfonds
Na de succesvolle acties en bijeenkomsten in ‘t Zand en Dauwendaele is SP Middelburg drie zaterdagmiddagen de buurt in geweest voor het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Lees verder
24 juli 2016

Succesvolle bijeenkomst Nationaal Zorgfonds

Foto: Petroesjka Sterk

Vrijdag 15 juli waren er meer dan 130 bezoekers in de schouwburg bij de openbare avond over het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Bella Wisse, klinisch psycholoog met een eigen praktijk in Middelburg vertelde over haar ervaringen met het huidige zorgverzekeringsstelsel. Zij en haar collega's zijn maar liefst 50% van hun tijd kwijt aan het invullen van formulieren en andere administratie.

Lees verder
13 juni 2016

Middelburg moet echte groene stroom inkopen

De SP in Middelburg wil dat de gemeente zo snel mogelijk overstapt op echte groene stroom. Dat stelt de partij in schriftelijke vragen aan het college.

Volgens onderzoek van Greenpeace blijkt dat Middelburg nu "sjoemelstroom" inkoopt, stroom die opgewekt wordt door fossiele brandstoffen maar waar een garantie van oorsprong bij wordt geleverd van Noorse waterkrachtcentrales en IJslandse aardwarmte.

Lees verder
13 juni 2016

Een Nationaal Zorgfonds, zo krijgen we het voor elkaar!

Foto: SP Middelburg

Met onze SP afdeling zijn we nu drie zaterdagmiddagen de buurt in geweest voor het Nationaal Zorgfonds. In totaal hebben we 500 uitnodigingen en zorgkranten bezorgd, 100 mensen persoonlijk gesproken en kregen we onverwachte maar zeer welkome hulp van het wijkteam doordat zij de uitnodiging onder de aandacht van hun bezoekers brachten.

Lees verder
22 mei 2016

Zonnige aftrap campagne nationaal zorgfonds

Foto: SP Middelburg

Zaterdag 21 mei was de aftrap van onze SP afdeling om in gesprek te gaan over het Nationaal Zorgfonds. Het doel van de gesprekken is om met zoveel mogelijk inwoners een vuist te maken tegen het hoge eigen risico en de zorgverzekeraars die winst maken op onze zorgpremies. Geld voor zorg moet naar zorg gaan en daarom streven we naar een brede én betaalbare basisverzekering die solidair is met mensen die zorg nodig hebben.

Lees verder

Pagina's

U bent hier