h

Meedoen


Doe mee! De SP kan niet zonder vrijwilligers. Met zijn allen maken wij Middelburg een leukere en socialere stad. Er is van alles te doen. Praktische zaken zoals het bezorgen van ons ledenblad, het rondbrengen van folders of op de markt staan om mensen aan te spreken. Maar ook meehelpen met het bedenken en organiseren van acties. Hieronder ziet u een overzicht met een aantal voorbeelden.

Wilt u wat doen, maar weet u niet wat? Heeft u zin om actief te worden voor de afdeling? Reageer dan hier

Folderaar

De SP brengt regelmatig drukwerk uit waarmee we de mensen willen informeren over wat er in Middelburg en daarbuiten aan de hand is. Ook willen we mensen motiveren om samen met de SP de stad en Nederland beter, socialer en leuker te maken. Zo is er het afgelopen jaar de Ouderen-krant, de Solidair en vervolgens de ZO-krant uitgekomen.

Al deze folders worden huis-aan-huis bezorgd door vrijwilligers, SP-leden die ons een handje willen helpen in hun eigen wijk. Folders verspreiden doe je op het moment dat het jou goed uitkomt en je krijgt duidelijke stratenlijsten / plattegrondjes.

Houd jij ook zo van de buitenlucht en heb je hier en daar een uurtje over?

Meld je dan aan!

posters Plakken

Foto: SP Middelburg / Posters plakken

Tijdens verkiezingscampagnes staan door heel Middelburg borden waar politieke partijen hun posters op mogen plakken. Vaak is het dringen op de borden omdat er meer partijen meedoen met de verkiezingen dan er plek is op de borden. Daarom is het belangrijk dat het plakteam regelmatig een rondje langs de borden gaat of actieve leden een bord in de gaten houden en het ons laten weten als de SP-poster niet meer zichtbaar is.

Wil je ons hierbij helpen?

Meld je dan aan!

Tribunebezorger

Een Tribunebezorger heeft een vaste wijk waar hij/zij de Tribunes, het maandblad van de SP, bezorgt. Zo’n ronde door de wijk kost je 1 á 2 uur per maand. En je kunt het doen wanneer het jou goed uitkomt. Dus makkelijk te combineren met je werk of andere bezigheden!

Eénmaal per maand een rondje door de buurt fietsen?

Meld je dan aan!

Vrijwilliger Acties/Kraam


De SP heeft een jarenlange traditie die bijna niemand in de stad is ontgaan: onze kraam op de Markt. Dé plek om op de hoogte te blijven van zowel landelijke als lokale SP-acties.

Ook in de wijken staan wij regelmatig met een actie. Je bepaalt zelf op welke data je wilt meehelpen, hoe vaak en op welke locatie je wilt staan.

Kun jij goed met mensen omgaan, ben je niet bang voor discussie en blijf je graag op de hoogte van de laatste politieke ontwikkelingen?

Meld je dan aan!

Verslaggever / reporter

De SP organiseert veel bijeenkomsten. Debatten, scholingen, thema-avonden, acties, en nog veel meer. Van zoveel mogelijk activiteiten doen we verslag op onze website en in het inlegvel van de Tribune. Ook schrijft het redactieteam teksten voor onze flyers en het verkiezingsmateriaal.

Het redactieteam is op zoek naar enthousiaste verslaggevers in spé met een goed gevoel voor taal. Ervaring met het schrijven van redactionele stukjes is meegenomen, maar niet persé noodzakelijk.

Altijd al in de journalistiek gewild?

Meld je dan aan!

U bent hier