h

Nieuws uit 2015

13 november 2015

Oppositie buitenspel gezet door wurggreep coalitiepartijen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 november heeft de voltallige oppositie, op initiatief van de SP-fractie besloten om op de publieke tribune te gaan zitten. De coalitiepartijen hadden namelijk afgesproken om geen voorstellen meer te steunen die bezuinigingen zouden terugdraaien.

Lees verder
14 oktober 2015

Projektontwikkelaar vernielt landschap Veerse Meer

Maatschappelijk project Zilveren Schor wordt Harbour Village met 79 vakantiebungalow’s in voormalig beschermd landschap.

“De Zeeuwse kust gaat steeds meer op Knokke lijken, terwijl toeristen juist naar Zeeland komen voor de rust, ruimte en natuur!” Deze conclusie trekt fractievoorzitter Jeroen van Dijen bij het zoveelste plan voor vakantiehuisjes.

Lees verder
12 oktober 2015

SP steunt Delta tegen Splitsingswet

Foto: Delta NV

Den Haag vernietigt Zeeuwse werkgelegenheid, 900 banen bij energiebedrijf op spel.

“Met Borssele 2, Nee hebben we jarenlang actie gevoerd tegen energiebedrijf Delta, ik had nooit verwacht dat we ooit actie zouden voeren vóór Delta”, zegt SP-fractievoorzitter Jeroen van Dijen lachend.

Toch voeren voert de SP actie om Delta te behouden en de splitsingswet te blokkeren.

Lees verder
11 oktober 2015

SP succes: armoede actief aanpakken met kansenkaart

“Eindelijk wordt er actie ondernomen”, zegt SP-raadslid Petroesjka Sterk, zichtbaar opgelucht. “We roepen al sinds we in de raad zitten om een actief armoedebeleid, maar alles moet afgestemd worden met de andere Walcherse gemeenten en dat levert enorme vertraging op.”

Lees verder
11 oktober 2015

SP bespreekt komst vluchtelingen op thema-avond

Foto: Petroesjka Sterk

De vluchtelingen die naar Europa komen en waarvan een deel een veilig heenkomen zoekt in Nederland houden de gemoederen bezig. Ook Middelburg vangt vluchtelingen op, in het AZC aan de Laurens Stommesweg en sporthal De Kruitmolen in Dauwendaele is aangewezen als eventuele crisisopvang voor maximaal 72 uur.

Om de betekenis hiervan met elkaar te bespreken hield de afdeling donderdag 1 oktober een thema-avond over het vluchtelingenvraagstuk.

Lees verder
9 oktober 2015

SP start enquête onder huurders

Foto: SP Middelburg

Zoals iedereen inmiddels heeft kunnen lezen of aan den lijve heeft ervaren is het de SP – ondanks alle actie en de vele bezwaren – niet gelukt om de huurverhoging voor dit jaar te voorkomen. Maar wij geven de strijd niet op!

Lees verder

Pagina's

U bent hier