h

Middelburg moet echte groene stroom inkopen

13 juni 2016

Middelburg moet echte groene stroom inkopen

De SP in Middelburg wil dat de gemeente zo snel mogelijk overstapt op echte groene stroom. Dat stelt de partij in schriftelijke vragen aan het college.

Volgens onderzoek van Greenpeace blijkt dat Middelburg nu "sjoemelstroom" inkoopt, stroom die opgewekt wordt door fossiele brandstoffen maar waar een garantie van oorsprong bij wordt geleverd van Noorse waterkrachtcentrales en IJslandse aardwarmte.

"Deze certificaten zijn waardeloos en worden spotgoedkoop aangeboden op de markt," zegt fractiewoordvoerder Inge Tupanwel. "IJsland en Noorwegen zijn al voor 100% afhankelijk van duurzame energie dus is niemand in deze landen geïnteresseerd in de certicaten, daarom worden ze zo goedkoop aangeboden.Vervolgens worden ze in Nederland gebruikt om fossiele stroom te verkopen als groene stroom."

De SP wil dat Middelburg zo snel mogelijk overstapt op groene energie met Nederlandse certificaten. "Nederland scoort nog steeds zeer slecht als het gaat om het opwekken van hernieuwbare energie en gemeenten kunnen dit verbeteren door in ieder geval voor duurzame energie te kiezen met Nederlandse certificaten!"

Reactie toevoegen

U bent hier