h

Een Nationaal Zorgfonds, zo krijgen we het voor elkaar!

13 juni 2016

Een Nationaal Zorgfonds, zo krijgen we het voor elkaar!

Foto: SP Middelburg

Met onze SP afdeling zijn we nu drie zaterdagmiddagen de buurt in geweest voor het Nationaal Zorgfonds. In totaal hebben we 500 uitnodigingen en zorgkranten bezorgd, 100 mensen persoonlijk gesproken en kregen we onverwachte maar zeer welkome hulp van het wijkteam doordat zij de uitnodiging onder de aandacht van hun bezoekers brachten.

Petroesjka Sterk: "Donderdag 9 juni was de eerste openbare buurtbijeenkomst voor bewoners van Stromenwijk-'t Zand. Het was een drukke bedoening in buurtcentrum 't Getij. Na een inleiding met feiten en cijfers en een inspirerend filmpje was het woord aan de bewoners. Ervaringen werden gedeeld, tips uitgewisseld en daardoor raakte iedereen enthousiast. Een mevrouw van 80 had de informatie op facebook gedeeld, een bewoner die gebruik maakt van therapie zou vragen of de folders in de wachtkamer mogen liggen. Er werd gevraagd of het mogelijk was of we hier niet een referendum over kunnen opzetten en of de samenwerking met andere politieke partijen mogelijk is. Dat laatste is zeker het geval, dit is geen verkiezingsstunt, dit is een wezenlijk onderdeel van de maatschappij dat veel mensen veranderd willen zien omdat ze zien dat het niet werkt. SP afdelingen door het hele land zijn hier actief mee begonnen maar het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen en organisaties zich gaan aansluiten en samenwerken, ongeacht politieke kleur.

We zijn nog maar net gestart en in dat opzicht nog aan het pionieren of er voldoende draagvlak is onder mensen om ook echt zelf mee te helpen. Iedereen kan wel iets doen, van een poster ophangen voor het raam en in gesprek gaan met familie en vrienden tot informatie verspreiden bij verenigingen en steunbetuigingen vragen van organisaties. We hebben samen ideeën op een rij gezet en die gaan we weer verspreiden via een nieuwsbrief. Het meest bijzondere was dat er deze avond mensen aanwezig waren die vertelden dat zij nog nooit eerder naar een "vergadering" waren geweest maar deze avond voor herhaling vatbaar vonden. Het onderwerp ging alle aanwezigen zeer aan het hart en iedereen vond het een nuttige en plezierige bijeenkomst."

Reactie toevoegen

U bent hier