h

Nieuws uit 2019

18 november 2019

Motie Julianabad

Foto: Leo

Donderdag 15 november heeft de SP fractie aan alle andere fracties verzocht om nu echt voldoende geld te reserveren en zekerheid te bieden aan de Stichting Behoud Julianabad Arnemuiden zodat het buitenbad in 2020 weer open kan.

Lees verder
18 november 2019

Trekdijk

Foto: Leo

Wij betreuren het ten zeerste dat er donderdag in de raad geen meerderheid was voor scenario 1 van de werkgroep Trekdijk.

Lees verder
26 september 2019

Openbare avond Aarde, boer en consument in Goes

Vrijdag 27 september vindt in Goes een openbare avond plaats met als thema 'Aarde, boer en consument verdienen beter'. De avond begint om 19:30 (zaal open 19:00). Sprekers zijn Frank Futselaar (SP-Tweede Kamerlid), Hubrecht Janse (voorzitter ZLTO Goes), Alex van Hootegem (biologisch agrarisch ondernemer), Sylvia Tuinder (fractielid SP Zeeland) en vertegenwoordigers uit de agrarische sector.

Lees verder
21 april 2019

1 Mei: De dag van de arbeid vieren we samen!

Foto: SP

1 mei is traditioneel de Dag van de Arbeid die al uit 1890 stamt toen uitgebuitte werknemers zich verenigden en een 8-urige werkdag eisten.

Vandaag de dag is er nog steeds de noodzaak voor werknemers om zich te verenigen en verbetering af te dwingen. Nul-urencontracten, schijnzelfstandigheid en doorgeschoten flexibilisering komen nog steeds voor. Werkgevers maken handig gebruik van mazen in de wet en zijn georganiseerd via lobbyclubs en dure kantoren, werknemers weten vaak niet eens waar ze recht op hebben of worden tegen elkaar uitgespeeld.

Lees verder
21 april 2019

29 april: De toekomst van Europa begint nu

Foto: SP

In de aanloop van de Europese verkiezingen komt SP-voorzitter Ron Meyer op 29 april naar Goes om te praten met Zeeuwen over de toekomst van Europa.

Lees verder
17 april 2019

SP opnieuw in actie voor wilde bijen

Foto: SP

SP Middelburg steekt de handen uit de mouwen voor de bijen en nodigt bewoners uit om mee te doen. Wilde bijen zijn belangrijk voor ons voedsel. Helaas krijgen zij steeds minder leefruimte door pesticiden en verstening. Wilde bijen hebben bloemen nodig! We gaan samen tegenover wijkcentrum Middelburg Zuid, naast de apotheek een wilde bloemenweide aanleggen. We doen dat op vrijdag 19 april om 16.00 uur, iedereen is welkom om mee te doen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier