h

Nieuws uit 2012

10 december 2012

Middelburgse Tribune december 2012

logo SP Middelburg

De Middelburgse Tribune van december 2012 is weer beschikbaar, bekijk hem hier.
Dit keer met onder andere een nieuwjaarsgroet voor 2013, een aankomende ledenvergadering en een column over grensrechters.

Lees verder
5 december 2012

Honderden kinderschoentjes als protest tegen armoede

Dinsdag 4 december stond de hal van het stadskantoor vol met lege kinderschoentjes. Deze schoentjes waren ingezameld door SP-leden als symbool voor de 1200 kinderen die in Middelburg moeten opgroeien in armoede.

Lees verder
3 december 2012

Sinterklaasactie voor zesde jaar succes

Zaterdagochtend 1 december heeft de SP zakjes uitgedeeld om zelf thuis pepernoten te bakken in het winkelcentrum in Middelburg-Zuid.

De zakjes gingen, zoals elk jaar, vergezeld van een kritisch gedicht. In totaal werden in twee uur tijd ruim 500 zakjes uitgedeeld onder het winkelende publiek.Het is nu het zesde jaar op rij dat de SP de sinterklaasactie organiseert. Bij de acties speelt de SP elk jaar in op actuele maatschappelijke thema's waarin de socialisten aandacht vragen voor de bezuinigingen in thuiszorg en GGZ, de afbraak van de WW en armoede onder kinderen.

Lees verder
28 november 2012

Middelburg, maak einde aan armoede onder kinderen!

Uit onderzoek van de SP blijkt dat 12 procent van de Middelburgse kinderen (meer dan 1200 kinderen) in armoede opgroeien. Dat kan zo niet langer!

Lees verder
26 november 2012

Kerncentrale Borssele mogelijk open tot 2033

EPZ, eigenaar van de kerncentrale, is van plan om Borssele tot 2033 open te houden en heeft daarvoor een vergunningsaanvraag ingediend. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (El&I) heeft op 24 oktober 2012 aangegeven dat ze toestemming willen geven aan deze levensloopverlenging.Een onderdeel van de vergunningsbehandeling is de bezwaarperiode waarin mensen de mogelijkheid wordt geboden om een zienswijze in te dienen op de aanvraag.

U kunt hier het bezwaarschrift tegen de verlengde openstelling van kerncentrale Borssele downloaden.

Het adres waar de zienswijze naar toe gestuurd moet worden staat bovenaan de zienswijze, eventueel kan dit ook per email.

Let op: Uw zienswijze moet voor 5 december bij het ministerie zijn ingediend.

Lees verder
17 november 2012

Kinderen van de rekening

In een rijk land als Nederland leven tienduizenden kinderen (367.000!) in armoede.

Lees verder

Pagina's

U bent hier