h

Nieuws uit 2013

9 december 2013

Buurten in Middelburg Zuid

Zaterdag 7 december zijn actieve leden van de SP op bezoek geweest in Middelburg-Zuid om te spreken met bewoners. De SP afdeling hoort namelijk graag wat er in de wijken goed gaat en wat er minder goed gaat en krijgt zo gelijk een goed beeld van een wijk. Anderhalf jaar geleden leverde het buurtbezoek in de Edelstenenbuurt een kritisch rapport op over de slechte woningen waarna de woningcorporatie aan de slag is gegaan met verbeteringen.

Lees verder
9 december 2013

Huurders de dupe van crisis en regering

Maandag 2 december was SP Middelburg uitgenodigd bij de Huurdersvereniging Middelburg (HvM).

Aanleiding was de uitkomst van het onderzoek dat HvM had uitgevoerd onder haar huurders en ook landelijk het nieuws haalde: Een kwart van de huurders leeft in armoede.

Lees verder
9 december 2013

Veel kritiek bij FNV-avond over werken in bijstand

28 november hield de FNV een avond over werken voor de bijstand.

Na een algemeen verhaal over welke vormen van werken voor de bijstand er bestaan was er ruimte voor een discussie tussen de mensen in de zaal en de panelleden; de verantwoordelijke wethouders (Chris Simons, Marin de Zwarte en Chris Maas), Sem Stroosnijder van SP Vlissingen, een raadslid van DTV (Veere) en Nellie de Bont (PvdA Middelburg).

Lees verder
23 november 2013

Bijeenkomst over armoede-projecten

Op 11 december organiseert Diaconale Maatschappelijke Projecten in Middelburg een bijeenkomst over stichtingen in Zeeland die actief bezig zijn met armoede en op zoek zijn naar vrijwilligers.

Wilt u betrokken zijn bij projecten die echt het verschil maken om mensen in armoede te helpen of meer informatie over deze projecten? Kom dan ook langs!

Meer informatie

Lees verder
18 november 2013

30 november, Utrecht: Koopkracht en echte banen

Onder het motto ‘Koopkracht en echte banen’ start de FNV op zaterdag 30 november een grote campagne (van 11 tot 15 uur, Jaarbeurs Utrecht).

Door de bezuinigingen dreigen tienduizenden werknemers in de zorg, kinderopvang en bouw hun baan kwijt te raken en zullen leraren, politie en vuilnismannen er opnieuw geen cent bij krijgen. En als je werkloos raakt, krijg je geen begeleiding naar ander werk.

De FNV regelt bussen, waarmee ook mensen die
geen FNV-lid zijn naar Utrecht kunnen reizen. Je kunt je opgeven via de website van de FNV.

Lees verder
17 november 2013

Leden unaniem eens met verkiezingsprogramma SP

Op de ledenvergadering van 16 november spraken de leden van de SP over het verkiezingsprogramma 'Kwestie van Kiezen' voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.

Vanuit de leden werden nog verschillende wijzigingen voorgesteld, tekstuele en inhoudelijke aanpassingen. Het resultaat werd unaniem vastgesteld.

Lees verder

Pagina's

U bent hier