h

Nieuws uit 2011

12 december 2011

Verslag: Manifestatie Armoede Werkt Niet

Een bus met medewerkers van LétÉ, leden van de vakbonden en de SP vertrokken zaterdagochtend 10 december naar Den Bosch.

Samen met meer dan 6500 anderen protesteerden zij tegen de voorgenomen bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. Wat SP voorman Emile Roemer betreft gaat de actie door tot het kabinet luistert: “Als het moet gaan we met 100.000 man naar Den Haag”.

Lees verder
9 december 2011

Stop die tweede kerncentrale

Op 22 december vergaderen de aandeelhouders van Delta over de investering in een vergunningaanvraag voor een tweede kerncentrale bij Borssele.

Delta heeft haast met de vergunningaanvraag, want een volgend kabinet kan zomaar een streep door de ambities van Delta zetten. Maar de aandeelhouders twijfelen. Dit is een goed moment om ze te overtuigen dat kernenergie geen oplossing is!

Lees verder
9 december 2011

Betrek inwoners bij besluit theater

Donderdagavond werd het voorlopige ontwerp voor een nieuw theater in Middelburg besproken in een gezamenlijke raadscommissie.

Maar liefst 12 insprekers hadden zich gemeld, daarnaast zat ook de publieke tribune propvol. Duidelijk een teken dat het onderwerp leeft onder de inwoners van Middelburg.

Lees verder
5 december 2011

Eerlijk zullen we alles delen...

De dagen worden weer korter, buiten waait een gure wind en overal worden huizen weer feestelijk verlicht. Tijd voor de jaarlijkse Sinterklaasactie dus.

Elk jaar speelt de kerngroep van SP Middelburg voor Sint en Piet. Dus trakteerden we op 3 december de bezoekers van winkelcentrum Dauwendaele op een zakje pepernotenmix met recept om zelf thuis pepernoten te bakken.

Lees verder
5 december 2011

Dauwendaele: Armoede Werkt Niet!

Zaterdag 3 december heeft de kerngroep van SP Middelburg meer dan 200 handtekeningen opgehaald in Winkelcentrum Dauwendaele.

Voorbijgangers werd gevraagd om hun naam op een werkhandschoen te schrijven. Een symbool voor de vuist die we willen maken tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorzieningen en het speciaal onderwijs. Maar ook tegen het weghalen van PGB´s, rugzakjes en het vragen van een eigen bijdrage voor mensen met psychische problemen.

Lees verder
1 december 2011

ROOD: Actie OV voor MBO in Zeeland

Op 21 oktober hebben Zeeuwse leden van de SP en de jongeren van ROOD actie gevoerd voor een OV-jaarkaart voor alle studenten.


 

Met een touringcar bezochten zij in totaal 8 ROC vestigingen in Zeeland om studenten te wijzen op de nieuwe website gratisnaarschool.nl en om hun steun te vragen voor de actie. In totaal zijn al ruim 1600 handtekeningen opgehaald.

Lees verder

Pagina's

U bent hier