h

Nieuws uit 2018

2 december 2018

Pensioenleeftijd verhogen is schandalig

De SP heeft altijd gestreden tegen de pensioenleeftijdsverhoging. Mensen met zware beroepen, mensen die al vanaf hun 16e werken, mensen met een chronische ziekte verplicht langer door laten werken, het is niet reëel en oneerlijk. Wie een hoog inkomen heeft kan eerder met pensioen omdat hij of zij geld apart heeft kunnen zetten. Mensen met een laag inkomen houden vaak helemaal niets over om te sparen voor de ‘oude dag’. Toch is er in 2011 afgesproken om de pensioenleeftijd te verhogen en waardoor er nu veel mensen met een “pensioengat” zitten.

Lees verder
19 oktober 2018

Solidariteitsactie Arduin

Foto: SP Middelburg / middelburg.sp.nl

Deze week nog kreeg de SP een mail van ouders die die de slechte omstandigheden op een Arduinlocatie al sinds februari aankaarten en daarover steeds nul op rekest krijgen. Donderdagmiddag 18 oktober stonden we voor de deur om het bestuur van Arduin toe te spreken en te vragen om verantwoordelijkheid voor de veiligheid en ontwikkeling van hun cliënten en personeel te nemen.

Lees verder
12 oktober 2018

Raad kiest voor het geld en laat jaarplaatshouders voorlopig in de kou staan

Afgelopen maandag 8 oktober was er een raadsvergadering waar een besluit moest worden genomen over de toekomst van het Waterpark Veerse Meer.

Lees verder
11 oktober 2018

SP roept op tot solidariteitsactie Arduin

Veel inwoners maken zich zorgen over Arduin. Afgelopen jaren is veel personeel uitgeput geraakt omdat er niet genoeg collega's waren. De kwaliteit van de zorg voor de cliënten is daardoor op diverse locaties in het geding gekomen. Cliënten, ouders en personeel durven vaak niet te spreken.

Lees verder
7 oktober 2018

Kom ook naar de ledenbijeenkomst

Vrijdag 12 oktober zijn alle leden opnieuw hartelijk welkom voor een bijeenkomst in Wijkcentrum Hof van Buren.

Lees verder
20 september 2018

"Middelburg geeft 7 miljoen uit om misschien 5 miljoen terug te krijgen"

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester en wethouders over Waterpark Veerse Meer. Dit vakantiepark ging failliet terwijl Middelburg hier 5 miljoen in had gestoken. Het park wordt waarschijnlijk overgenomen door Driestar maar die eist dat de landingsbaan van Midden-Zeeland omgedraaid wordt, kosten: 7 miljoen euro.

Lees verder

Pagina's

U bent hier