h

Nieuws uit 2017

29 november 2017

Kandidatenlijst SP Middelburg bekend

Foto: Leden SP Middelburg.

Tijdens de ledenvergadering op woensdagavond 29 november jl.  hebben de leden van SP Middelburg de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Petroesjka Sterk, gevolgd door Huib Ghijsen, Geert van der Laan en Inge Tupanwel.

Lees verder
14 november 2017

4 jaar lang blijft politiek een kwestie van kiezen

Op 13 november gaven alle politieke partijen hun visie op de politiek in Middelburg, deze algemene beschouwingen zijn vaak een avondvullend-programma maar schetsen wel waar de fracties aandacht voor willen, wat ze verbeterd willen zien en hoe ze de toekomst van Middelburg willen realiseren. De SP keek terug naar het verkiezingsprogramma wat de leden 4 jaar geleden hebben vastgesteld, met de titel "Een kwestie van kiezen".

Lees verder
26 augustus 2017

Maak kennis met de SP op openbare avond

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 stemden maar liefst 3004 inwoners op de SP, de hoogste score in ruim 10 jaar tijd. De SP wil graag kennismaken met deze stemmers, sympathisanten of andere inwoners die benieuwd zijn naar de standpunten en het werk van de SP in Middelburg.

Lees verder
12 juni 2017

Coalitie rekent zich rijk met Trekdijk

Als het aan de meerderheid van de gemeenteraad ligt komt er een bedrijventerrein op de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. Een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren zou uitwijzen dat er behoefte is aan een nieuw bedrijventerrein in de gemeente Middelburg. Diverse op Arnestein gevestigde ondernemers zouden hebben aangegeven uit te willen breiden en/of te willen verhuizen naar de Trekdijk. Wie die ondernemers zijn, is niet duidelijk. Nog minder staat vast of zij zich ook daadwerkelijk op dat, door ons college zo gewenste, nieuwe bedrijventerrein zullen vestigen.

Lees verder
12 juni 2017

25 juni: Hand in hand voor sluiting kerncentrale Tihange

Foto: SP

De kerncentrale bij Tihange is zwaar verouderd en kent vele mankementen. Als er een grote ramp gebeurt moeten mogelijk 100.000 mensen vluchten en is een groot gebied zo’n 200 jaar lang onbewoonbaar. De financiële belangen van de eigenaren gaan nu voor de veiligheid van de inwoners. Dat terwijl er veilige en betaalbare alternatieven voorhanden zijn.

Lees verder
6 juni 2017

Politiek café Goes over duurzaamheid

Op vrijdag 9 juni 2017 organiseert SP Goes weer een Politiek Café. Het thema is deze keer ‘duurzaamheid’.
Duurzaamheid is een breed begrip. Het komt er op neer dat in een duurzame wereld mens, milieu en economie in balans zijn. In onze huidige samenleving is dat niet het geval. De aarde dreigt uitgeput te raken door onze manier van leven; er moet iets veranderen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier