h

Nieuws uit 2007

30 december 2007

SP Succes: Sneller optreden bij huiselijk geweld

Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar diende de SP met GroenLinks een amendement in op het WMO-beleidsplan om sneller en daadkrachtiger op te treden bij huiselijk geweld (de cijfers van huiselijk geweld zijn schrikbarend, zeker als je bedenkt dat dit alleen de gevallen zijn waarvan aangifte wordt gedaan).

Lees verder
29 december 2007

CDA: Liever kunst dan veiligheid op rotonde

Tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar werden maar liefst 35 moties en wijzigingsvoorstellen ingediend.

Bij één voorstel maakten de Christen-democraten het wel heel erg bont.

Lees verder
5 december 2007

De Faam: Het woord aan raadslid Jeannette de Vis

Wanneer ik dit schrijf hebben we net het spoeddebat over de gebeurtenissen van 23 november achter de rug. Heel Middelburg weet waarschijnlijk waar het over gaat. De spontane demonstratie tegen de 1040 lesurennorm. Wat vreedzaam begon eindigde met de beelden die we allemaal op de tv hebben kunnen zien.

Lees verder
1 december 2007

Sinterklaasactie 2007

Op 1 december 2007 is op de markt de actie Speculaas & Pepernoten gehouden. Met slogans als 'Als Balkenende het niet doet zorgen wij voor het zoet' zijn op de markt pepernoten uitgedeeld en zakjes ingrediënten waarmee mensen zelf pepernoten kunnen maken. De actie duurde ongeveer drie uur en was een groot succes. Er werden 500 zakjes uitgedeeld.

Lees verder
24 november 2007

"Laat de wachtlijst voor de jong-volwassenen niet oplopen"

Afgelopen week stemde de SP-fractie tegen een voorstel om extra aandacht te besteden aan huurwoningen voor jongeren, of zoals het was geformuleerd: het vergroten van de kansen in de huursector voor jongeren die zelfstandig willen gaan wonen.

“Zit ik wel bij de goede partij?” zul je misschien denken, zeker omdat de PZC ook weer lekker kort door de bocht was.

Lees verder
6 november 2007

De groene draad voor een beter klimaat

Op 2, 3 en 4 november 2007 vond de actie 'de Groene Draad voor een beter klimaat' plaats. Lopend en fietsend trokken drie dagen lang tientallen enthousiaste deelnemers letterlijk
een groene draad door Nederland.

De draad die nu door heel Nederland ligt, laat zien tot waar de Noordzee zou komen zonder duinen en dijken. Hij staat symbool voor de vele gebieden, over de hele wereld, die door overstromingen worden bedreigd zonder een gedegen klimaatbeleid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier