h

Openbare avond Aarde, boer en consument in Goes

26 september 2019

Openbare avond Aarde, boer en consument in Goes

Vrijdag 27 september vindt in Goes een openbare avond plaats met als thema 'Aarde, boer en consument verdienen beter'. De avond begint om 19:30 (zaal open 19:00). Sprekers zijn Frank Futselaar (SP-Tweede Kamerlid), Hubrecht Janse (voorzitter ZLTO Goes), Alex van Hootegem (biologisch agrarisch ondernemer), Sylvia Tuinder (fractielid SP Zeeland) en vertegenwoordigers uit de agrarische sector.

De Nederlandse land- en tuinbouw wordt met veel respect bekeken in de wereld. Toch komt de SP met plannen voor verbeteringen in de agrarische sector. Waarom?

Het landbouwsysteem is in de greep van handelshuizen, voedselproducenten, supermarktketens, banken en andere grote spelers in de wereldeconomie. De ontwikkelingen in de landbouw gaan gepaard met schaalvergroting en intensivering. Boeren ontvangen geen eerlijke prijs voor hun producten.
De SP vindt dat het anders moet én kan. Daarover gaan wij graag met u in gesprek.

Reactie toevoegen

U bent hier