h

Raad kiest voor het geld en laat jaarplaatshouders voorlopig in de kou staan

12 oktober 2018

Raad kiest voor het geld en laat jaarplaatshouders voorlopig in de kou staan

Afgelopen maandag 8 oktober was er een raadsvergadering waar een besluit moest worden genomen over de toekomst van het Waterpark Veerse Meer.

Even een korte terugblik op de problemen die daar spelen.
In 2015 ging het project op de camping de Witte Raaf, om daar een zwembad en andere mooie voorzieningen te bouwen,failliet. De gemeente Middelburg had een slordige € 5 miljoen aan de ondernemer geleend, wat natuurlijk heel onverstandig was.  Dat bedrag wilde de gemeente natuurlijk graag weer terug hebben. Daarvoor werd een koper voor de failliete boedel en de grond van de gemeente gezocht en gevonden.

Deze koper wil daar nu een groot en ruim opgezet recreatiepark bouwen met 600-800 huurwoningen, een overdekt zwembad en een binnenspeelplaats om ook in de wintermaanden een goeie bezetting te hebben. Niet alleen de 55 ha van de Witte Raaf maar ook nog 45 ha van aangrenzend gronden moeten daarvoor worden gekocht.

Voor de mensen met stacaravans, die daar al tientallen jaren staan, is er geen plaats. Die worden weggestuurd. De gemeente helpt de caravanbezitters wel om een andere locatie te vinden en in de verhuiskosten tegemoet te komen, maar de meeste mensen zullen de verhuizing niet kunnen betalen omdat bijvoorbeeld de caravan daarvoor te oud is.

De SP heeft zich er sterk voor gemaakt om de verhuisvergoeding voor de caravanhouders te verbeteren waarbij de investeerder bereid was om dat voor te schieten waarna de gemeente dat weer uit de extra opbrengsten van de toeristenbelasting kon terugbetalen. Een motie daarvoor heeft het helaas niet gehaald omdat de gemeente dit nog niet van tevoren wil vastleggen.

De SP heeft tenslotte tegen het raadsvoorstel gestemd om op de locatie van de Witte Raaf en de aangrenzende gronden zo’n groot recreatiepark te bouwen.

1. Omdat het een enorme aantasting is van de natuur en het landschap
2. Omdat de gewone kampeerders en caravanhouders van nu en in de toekomst een hele mooie en fijne plek aan het Veerse meer verliezen

Nu gaan we er alles aan doen om te zorgen dat alle jaarplaatshouders een plek krijgen aan het Veerse Meer.

Reactie toevoegen

U bent hier