h

Dauwendaele: Armoede Werkt Niet!

5 december 2011

Dauwendaele: Armoede Werkt Niet!

Zaterdag 3 december heeft de kerngroep van SP Middelburg meer dan 200 handtekeningen opgehaald in Winkelcentrum Dauwendaele.

Voorbijgangers werd gevraagd om hun naam op een werkhandschoen te schrijven. Een symbool voor de vuist die we willen maken tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorzieningen en het speciaal onderwijs. Maar ook tegen het weghalen van PGB´s, rugzakjes en het vragen van een eigen bijdrage voor mensen met psychische problemen.

Alles onder het motto: Een lichamelijke of geestelijke handicap, daar vraagt niemand om, waarom wordt je er dan wel voor gestraft?

Bijna alle mensen die we zaterdag spraken, waren verontwaardigd en spraken hun steun uit voor deze actie. Sommigen worden zelf direct getroffen, zoals de werknemers van Leté, waar we afgelopen maand al vaak langs zijn geweest, en de duim naar ons opstaken in het voorbijgaan en verbaasd riepen: “Staan jullie nu weer hier? Jullie zijn ook actief zeg!”.

De enkeling die zei dat er “nu eenmaal bezuinigd moet worden” konden we vaak overtuigen met het plaatje van de koek die nu wel heel oneerlijk verdeeld wordt. Een voorbijgangster uit de gehandicaptenzorg viel gelijk bij: “De lasten worden nu neergelegd bij de mensen die het kwetsbaarst zijn”.

Natuurlijk waren er ook voorbijgangers die ons waarschuwden dat er toch niet geluisterd wordt en het geen zin heeft, maar dan vertelden we dat als Nelson Mandela of Mahatma Gandhi niet waren opgestaan we nu nog steeds apartheid en kolonisatie hadden gehad in Zuid-Afrika en India. Of dichter bij huis: als socialisten niet hadden gestreden voor stemrecht en sociale woningbouw hadden we helemaal niets te zeggen en nog steeds in krotten geleefd. Actie voeren heeft altijd zin, maar dan wel met z´n allen, dus ga 10 december met ons mee naar Den Bosch!

Al meer dan 30 werknemers van Leté gaan zaterdag 10 december samen met SP-ers en FNV-ers mee naar Den Bosch waar een landelijke manifestatie georganiseerd wordt.

Als u ook mee wilt, geeft u dan op via www.armoedewerktniet.nl , de bussen naar de Brabanthallen in Den Bosch worden dit keer verzorgd door de vakbond.

U bent hier