h

Nieuws van de afdeling

6 april 2018

SP Middelburg wil formatie over links met LPM, GL, PvdA, CU

Foto: Sylvia Tuinder op Twitter

De SP in de gemeenteraad van Middelburg heeft 5 april de grootste partij, de LPM, opgeroepen om te kijken naar een alternatieve coalitie van LPM, GL, PvdA, CU en SP.

De informateurs van LPM en CDA hadden een advies uitgebracht om een coalitie te vormen met LMP, CDA, VVD en SGP.

Fractievoorzitter Petroesjka Sterk: "De informateurs hebben een coalitie voorgesteld op basis van zetels in de raad, zonder dat er naar de inhoud gekeken wordt. De LPM heeft de afgelopen 4 jaar tegen de bebouwing van de Trekdijk en Cleene Hooge gestemd, maar komt nu waarschijnlijk in een coalitie met 3 andere partijen die deze gebieden juist willen bebouwen. Dat is toch kiezersbedrog?"

Lees verder
26 maart 2018

1972 keer bedankt voor jouw stem!

Foto: SP

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 kozen 1972 mensen voor de SP. Via deze weg willen we iedereen bedanken voor deze geweldige steun!

Lees verder
12 maart 2018

Hou Nieuw- en St. Joosland leefbaar! Hang de poster op

Foto: SP

Het verzet tegen de ontwikkeling van de Trekdijk groeit. De SP heeft een poster ontworpen zodat mensen zich zichtbaar kunnen uitspreken tegen het plan om de Trekdijk te ontwikkelen als bedrijventerrein. Inmiddels zijn al ruim 500 posters uitgedeeld. De poster kunt u hier downloaden en achter uw raam hangen, of op een andere zichtbare plek.

Lees verder
8 maart 2018

Duidelijkheid over Trekdijk tijdens lijsttrekkersdebat

Foto: SP

Het debat van de dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland leverde over twee zaken duidelijkheid op: enerzijds de toezegging van gemeente Vlissingen dat zij het zware vrachtverkeer dat van het Sloegebied komt aan gaan pakken. Anderzijds de enorme kokervisie van de coalitie die ten koste van de inwoners van Nieuwland een bedrijventerrein wil ontwikkelen.

Lees verder
6 maart 2018

SP presenteert rapport Schuldhulpverlening

Foto: SP

Tijdens de laatste raadsvergadering heeft de SP aan de andere gemeenteraadsleden een rapport overhandigt over schuldhulpverlening. Dit was de toespraak van fractie-voorzitter Petroesjka Sterk:

Lees verder
4 maart 2018

Nieuwland en SP samen in verzet tegen Trekdijk

Foto: SP

Ondanks de kou en sneeuw stroomde de kleine zaal van Durps'uus op d'n oek in Nieuw- en Sint Joosland zaterdagochtend 3 maart vol met dorpsbewoners en inwoners van de nabij gelegen wijk Mortiere. Het doel van de door SP Middelburg georganiseerde bijeenkomst was om met elkaar te bespreken of en hoe we de komst van een bedrijventerrein aan de Trekdijk nog kunnen tegenhouden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier