h

Blog Petroesjka Sterk

9 maart 2016

Onderzoek de praktijk

Als raadslid krijg je stapels papierwerk voor de raad. Maar SP raadsleden wordt ook op het hart gedrukt om zelf onderzoek te doen. En vooral te spreken met mensen van de werkvloer, door een bezoek brengen aan de brandweer, bedrijven, kinderboerderij of zorginstellingen. Dat levert informatie over de praktijk. Zo kunnen de SP raadsleden controleren of wat er op papier staat ook klopt en werkt.

Lees verder
31 mei 2015

Lange adem

In amper vier weken tijd heeft een kwart van alle huurders van Middelburg een handtekening gezet tegen de landelijk opgelegde huurverhoging. Toen we de handtekeningen in Den Haag bij minister Blok overhandigden leek hij ongevoelig voor de schrijnende verhalen van de huurders.

Was het zetten van een handtekening door meer dan 1300 Middelburgers dan zinloos? Zeker niet!

Lees verder
18 november 2014

Slapeloze nachten

Mijn vader was ondernemer in hart en ziel. Hij gaf me een wijze les uit het familiebedrijf mee: Als je investeert, doe het dan verstandig, goedkoop is vaak duurkoop. Toen ik op mijzelf ging wonen gaf hij mij een pannenset waar ik mijn hele leven mee zou kunnen doen, dat vond hij een goede investering en hij had gelijk, onverwoestbaar.

Lees verder
10 april 2014

Spoedeisende hulp op Walcheren is een politieke keuze

Sinds 2006  heeft de politiek in Den Haag besloten dat ziekenhuizen winst moeten maken. Marktwerking en privatisering zouden veel efficiënter zijn maar wat we in de praktijk gezien hebben is dat de administratieve lasten enorm zijn toegenomen.

Lees verder
7 maart 2014

Elke dag campagne

Actieve leden en kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen waren dinsdag in Sint Laurens, woensdag in de Stromenwijk en donderdag in Dauwendaele om huis aan huis de verkiezingskrant aan te bieden.

Het moment om mensen op het hart te drukken 19 maart hun stem niet verloren te laten gaan en te vragen naar wat zij zelf belangrijk vinden.

Lees verder
3 december 2013

Oostbloktaferelen in Middelburg

Afgelopen maanden wordt de SP-hulpdienst overspoeld met noodkreten van mensen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

Mensen die al drie jaar leven op een bestaansminimum. Mensen die door traag reageren van schuldhulpverleners, gemeente of UWV de lopende rekeningen niet meer kunnen betalen. Of mensen die de hypotheeklasten niet meer op kunnen brengen doordat ze failliet zijn geraakt en nu aangewezen zijn op de hulp van de voedselbank.

Lees verder
15 oktober 2013

Arme overheid

Iedereen kent het cliché “Geld maakt niet gelukkig”. Dat gaat misschien op voor mensen die er genoeg van hebben en daardoor niet continu worden geconfronteerd met het gebrek er aan.

Maar wat is het een geruststellende gedachte als je je niet dagelijks zorgen hoeft te maken of er geld is om versleten kleding te vervangen, een fiets te laten repareren of een brood te kunnen kopen. Want om die vragen gaat het als je het hebt over de toenemende groep armen die Nederland “rijk” is.

Lees verder
7 september 2011

Actie tegen armoede in een democratie

Petroesjka SterkHet wordt de SP nogal eens verweten door andere partijen: 'Jullie zijn een actie-partij.'

Ik vraag me dan altijd af wat daar mis mee is. Politieke besluitvorming via de raad is democratisch en mensen die mopperen op 'de politiek, die er een zootje van maakt' geef ik deels gelijk (zeker met het huidige kabinet) maar zeg ik er dan altijd bij: 'Beter een democratie dan een dictator, dus laat je stem alsjeblieft niet verloren gaan.'

Lees verder
10 juni 2011

Stem tegen, stem voor!

Jaren geleden werd de SP bekend met de slogan: “Stem tegen, stem SP”. Gevolgd door een campagne waarin de slogan werd omgedraaid: “Stem voor, stem SP”. Soms is er wel eens iemand die moppert op het feit dat “de SP overal tegen is”. Maar je kunt niet tegen iets zijn zonder ook voor iets te zijn.

Lees verder
16 maart 2011

Altijd campagnetijd

Inmiddels is het 16 maart, de verkiezingen zijn achter de rug. Tijd om de balans op te maken en vooral alle leden te bedanken voor hun onvermoeibare inzet. Na 2 campagnes, 2 congressen, 2 regioconferenties en 3 ledenvergaderingen binnen een jaar, zou je kunnen denken dat de rek er wel een beetje uit is. Maar dan toch niet bij onze afdeling!

Lees verder

Pagina's

U bent hier