h

Bestuur

16 maart 2017

Kom in beweging!

Al jaar en dag gaan SP’ers het gesprek aan met bewoners, dat is niets nieuws. Nieuw is wel de manier waarop. Waar we vroeger vooral vertelden waar de SP voor staat en waar de volksvertegenwoordigers zich op richten, vragen we er nu veel specifieker naar welke onderwerpen onze inwoners van belang vinden. Waar men zich aan ergert, wat er beter kan, waarmee gestopt moet worden of juist mee gestart.      

Lees verder
15 april 2016

Waarom de Four Freedoms Award voor Merkel een historische vergissing is

In de PZC van zaterdag 16 april staat een advertentie die mensen oproept om, in de aanloop naar en op 21 april, op ludieke wijze en op een positieve manier onze gastvrijheid naar vluchtelingen te tonen, en om het positieve humane geluid te laten horen dat bij de Four Freedoms past. Mede aanleiding hiervoor was het protest dat de extreemrechtse groepering Voorpost in Middelburg wil gaan houden. Ook aan de SP is gevraagd om deze advertentie te steunen.

Lees verder
11 april 2016

Angst en wantrouwen

De sfeer in Nederland verhardt als het gaat om de opvang van vluchtelingen. De bereidheid om mensen die vluchten voor oorlog en geweld op te vangen, neemt af.

De aanhang van de PVV, die pleit voor veel hardere maatregelen, groeit. Een grote groep mensen lijken zich te laten leiden door angst en wantrouwen. De vraag is of de angst en het wantrouwen terecht zijn. En zo ja, wat je ertegen kunt doen.

Lees verder
17 juni 2015

Migratie en opvang

Het verschil in visie tussen de PvdA en de VVD heeft tot een vreemd en volgens kenners onwerkbaar Bed-bad-en-brood-compromis geleid. Uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen nog opvang krijgen, maar op slechts een beperkt aantal plekken in het land en voor beperkte tijd.    

Lees verder
7 maart 2014

Elke dag campagne

Actieve leden en kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen waren dinsdag in Sint Laurens, woensdag in de Stromenwijk en donderdag in Dauwendaele om huis aan huis de verkiezingskrant aan te bieden.

Het moment om mensen op het hart te drukken 19 maart hun stem niet verloren te laten gaan en te vragen naar wat zij zelf belangrijk vinden.

Lees verder
20 februari 2014

Interview lijsttrekker: 'Politiek is een kwestie van kiezen'

“Miljoenen voor het verbouwen van het theater of de armoede in Middelburg bestrijden, dat is een kwestie van kiezen!'

'Middelburg stelde de afgelopen jaren compleet verkeerde prioriteiten' SP-lijsttrekker Jeroen van Dijen (30) is er duidelijk over: het moet heel anders gaan!

Lees verder
15 oktober 2013

Arme overheid

Iedereen kent het cliché “Geld maakt niet gelukkig”. Dat gaat misschien op voor mensen die er genoeg van hebben en daardoor niet continu worden geconfronteerd met het gebrek er aan.

Maar wat is het een geruststellende gedachte als je je niet dagelijks zorgen hoeft te maken of er geld is om versleten kleding te vervangen, een fiets te laten repareren of een brood te kunnen kopen. Want om die vragen gaat het als je het hebt over de toenemende groep armen die Nederland “rijk” is.

Lees verder
19 september 2013

Uitverkoop

‘De snelste manier om kwijt te raken wat we hebben, is door er krampachtig aan vast te houden.’ Dit zei premier Rutte tijdens een toespraak in Amsterdam. Maar er is toch wel een nog snellere manier te bedenken?

 

Lees verder
7 september 2011

Actie tegen armoede in een democratie

Petroesjka SterkHet wordt de SP nogal eens verweten door andere partijen: 'Jullie zijn een actie-partij.'

Ik vraag me dan altijd af wat daar mis mee is. Politieke besluitvorming via de raad is democratisch en mensen die mopperen op 'de politiek, die er een zootje van maakt' geef ik deels gelijk (zeker met het huidige kabinet) maar zeg ik er dan altijd bij: 'Beter een democratie dan een dictator, dus laat je stem alsjeblieft niet verloren gaan.'

Lees verder
10 juni 2011

Stem tegen, stem voor!

Jaren geleden werd de SP bekend met de slogan: “Stem tegen, stem SP”. Gevolgd door een campagne waarin de slogan werd omgedraaid: “Stem voor, stem SP”. Soms is er wel eens iemand die moppert op het feit dat “de SP overal tegen is”. Maar je kunt niet tegen iets zijn zonder ook voor iets te zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier