h

Elke dag campagne

7 maart 2014

Elke dag campagne

Actieve leden en kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen waren dinsdag in Sint Laurens, woensdag in de Stromenwijk en donderdag in Dauwendaele om huis aan huis de verkiezingskrant aan te bieden.

Het moment om mensen op het hart te drukken 19 maart hun stem niet verloren te laten gaan en te vragen naar wat zij zelf belangrijk vinden.

Men maakt zich met name zorgen over de thuiszorg, betaalbare woningen en werkgelegenheid. Dat zijn punten waar we ons als SP in de gemeente keihard voor in gaan zetten. 

De jongerenwerker die we spraken vond het prettig om te horen dat we na de verkiezingen eens op werkbezoek komen. Een oudere meneer wilde graag weten wat we voor de ouderen konden betekenen. Tja daar kunnen we kort over zijn, de SP is de partij die opkomt voor een fatsoenlijk pensioen, heeft landelijk de problemen rond het AOW-gat aangekaart en zet zich in voor het behoud van bejaarden- en verpleeghuizen, goede thuiszorg, OV en leefbaarheid in dorpen en wijken. Dat zijn zaken die waardevol zijn voor heel Nederland, net als goed onderwijs en gehandicaptenzorg.

Dat er nu zo negatief wordt gesproken over onze verzorgingsstaat is verontrustend: niemand wil terug naar 1900 waar je afhankelijk was van liefdadigheid als je werkeloos raakte of ernstig ziek werd. Een bewoner uit Sint Laurens verwoorde het zo: "Niemand zit er op te wachten om werkeloos te raken, of geen goede zorg meer te krijgen als je oud bent. De verzorgingsstaat is een kwestie van beschaving, daar hebben we vroeger hard voor gestreden".

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier