h

Strijd voor zorg

27 april 2017

Drie aangenomen moties voor betere zorg

De gemeenteraad van Middelburg heeft op 18 april 2017 drie moties van de SP aangenomen. Het afgelopen jaar heeft de gemeenteraad van Middelburg een reeks openbare gesprekken gevoerd over de zorg en met de moties wil de SP die zorg verbeteren.

Lees verder
4 februari 2017

18 februari: het Nationaal ZorgDebat

Foto: SP Middelburg

Al een kwart miljoen mensen steunen het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Zij vinden dat het anders moet in de zorg. Huisartsen, fysiotherapeuten, medisch specialisten, psychiaters en andere zorgverleners doen mee. Jij ook? Kom dan naar het Nationaal ZorgDebat op zaterdag 18 februari op het Malieveld in Den Haag. Op die dag laten we met zoveel mogelijk mensen zien dat het anders kan in de zorg. Kom naar de actiedag en laat de Haagse politici weten dat het Nationaal ZorgFonds er moet komen.

Lees verder
2 februari 2017

Op naar een nationaal zorgfonds!

Foto: Nationaalzorgfonds

De komende maanden zal SP Middelburg volop campagne voeren. Het mooie is, iedereen kan meehelpen!

Het doel van deze campagne is om twee belangrijke kwesties voor elkaar te krijgen: 

  • Een nationaal zorgfonds (een solidair breed zorgverzekeringspakket) zodat iedereen in Nederland goede en betaalbare zorg krijgt.
  • Het afschaffen van het eigen risico, omdat dit feitelijk een boete op ziek zijn is die met name mensen met een laag inkomen raakt.
Lees verder
23 oktober 2016

Middelburgse steun Nationaal Zorgfonds groeit

Foto: Nationaalzorgfonds
Na de succesvolle acties en bijeenkomsten in ‘t Zand en Dauwendaele is SP Middelburg drie zaterdagmiddagen de buurt in geweest voor het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Lees verder

De Bode: Zorgen GroenLinks en SP over gevolgen stoppen MEE

MIDDELBURG – GroenLinks en SP in de gemeenteraad van Middelburg vragen zich af hoe de hulp, die voorheen door MEE Zeeland werd geboden, vorm heeft gekregen sinds de stichting voor mensen met een beperking is opgeheven.

De partijen zeggen dat er veel onrust is onder voormalige cliënten van MEE Zeeland. De organisatie is op 1 januari van dit jaar gestopt.

Lees verder
24 juli 2016

Succesvolle bijeenkomst Nationaal Zorgfonds

Foto: Petroesjka Sterk

Vrijdag 15 juli waren er meer dan 130 bezoekers in de schouwburg bij de openbare avond over het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Bella Wisse, klinisch psycholoog met een eigen praktijk in Middelburg vertelde over haar ervaringen met het huidige zorgverzekeringsstelsel. Zij en haar collega's zijn maar liefst 50% van hun tijd kwijt aan het invullen van formulieren en andere administratie.

Lees verder
13 juni 2016

Een Nationaal Zorgfonds, zo krijgen we het voor elkaar!

Foto: SP Middelburg

Met onze SP afdeling zijn we nu drie zaterdagmiddagen de buurt in geweest voor het Nationaal Zorgfonds. In totaal hebben we 500 uitnodigingen en zorgkranten bezorgd, 100 mensen persoonlijk gesproken en kregen we onverwachte maar zeer welkome hulp van het wijkteam doordat zij de uitnodiging onder de aandacht van hun bezoekers brachten.

Lees verder
25 mei 2016

Samen in actie voor betaalbare zorg

Hoewel de zorgverzekeringswet niet tot de verantwoordelijkheid en bevoegdheid van de lokale overheid behoort, blijven de gevolgen van de tien jaar geleden ingevoerde nieuwe zorgverzekeringswet in Middelburg niet onzichtbaar.

Lees verder
22 mei 2016

Zonnige aftrap campagne nationaal zorgfonds

Foto: SP Middelburg

Zaterdag 21 mei was de aftrap van onze SP afdeling om in gesprek te gaan over het Nationaal Zorgfonds. Het doel van de gesprekken is om met zoveel mogelijk inwoners een vuist te maken tegen het hoge eigen risico en de zorgverzekeraars die winst maken op onze zorgpremies. Geld voor zorg moet naar zorg gaan en daarom streven we naar een brede én betaalbare basisverzekering die solidair is met mensen die zorg nodig hebben.

Lees verder

De Bode: Middelburgse SP’ers de wijk in over zorg

MIDDELBURG – Leden van SP Middelburg bezoeken deze en volgende week zaterdag inwoners van ’t Zand in Middelburg om te praten over twee onderwerpen: het eigen risico in de zorg en concurrentie tussen zorgverzekeraars.

Lees verder

Pagina's

U bent hier