h

Op naar een nationaal zorgfonds!

2 februari 2017

Op naar een nationaal zorgfonds!

Foto: Nationaalzorgfonds

De komende maanden zal SP Middelburg volop campagne voeren. Het mooie is, iedereen kan meehelpen!

Het doel van deze campagne is om twee belangrijke kwesties voor elkaar te krijgen: 

  • Een nationaal zorgfonds (een solidair breed zorgverzekeringspakket) zodat iedereen in Nederland goede en betaalbare zorg krijgt.
  • Het afschaffen van het eigen risico, omdat dit feitelijk een boete op ziek zijn is die met name mensen met een laag inkomen raakt.

Hoe gaan we dat doen?

  • Reuring veroorzaken
  • Heel veel mensen op de been krijgen
  • Door er met zoveel mogelijk mensen over te praten. Het is een feit dat 80% van de inwoners van Nederland liever geen marktwerking van zorgverzekeraars wil. Ook het eigen risico is niet solidair met mensen die chronisch ziek zijn.
  • U kunt dit onderwerp bespreken met familie en vrienden, hen wijzen op de website https://nationaalzorgfonds.nl/ waar zij hun steun kunnen betuigen.
  • U kunt actief met ons mee doen door te folderen in uw buurt
  • U kunt acties met uw aanwezigheid te ondersteunen

Dus of iemand nu heel veel tijd en energie heeft, of weinig, iedereen kan mee helpen.

Neem contact op met Petroesjka Sterk, telefoonnummer: 0118-217720

Reacties

Natuurlijk zal het helpen om petities te laten ondertekenen door de betreffende patiënten met chronische ziektes, want het houd inderdaad niet op. Vooral als mensen afhankelijk zijn van medicijnen die hun moeten slikken en er ook niet op zitten wachten op de CZ die beslissen wat je wel en niet mag slikken. Het is onze lichaam en onze gezondheid. Dat houd in dat we er gewoon tegenaan gaan. Van mij mag die eigen risico's verdwijnen. De zorgverzekeraars die te veel winst maken zijn dan ook verplicht belastingen te betalen.

Ik ben een apneu patiënt en heb een C pap nodig elke nacht bij het slapen. Maar ik moest wel voor eigen risico € 400,00 uit me eigen zak betalen. Me vriendin heeft me gelukkig bij gestaan, anders had ik het niet kunnen redden. Ik ga ook mee doen om aan te sluiten voor deze actie.

Reactie toevoegen

U bent hier