h

Huur te duur

16 januari 2018

Huurders in de knel

De SP pleit al jaar en dag voor voldoende betaalbare huurwoningen. Maar telkens staat de woningcorporatie bij nieuwbouwprojecten achteraan. De beschikbare grond wordt voor veel geld verkocht aan projectontwikkelaars die vanuit hun winstoogmerk logischerwijs niet voor sociale woningbouw kiezen.

Lees verder
23 november 2017

Aandacht voor huurders

Er wordt flink gebouwd in de gemeente, kijk naar Rittenburg, Hazenburg II en Essenvelt waar de plannen voor klaar liggen. Nieuwbouw op ooit duur aangekochte gronden. Die percelen moeten flink opleveren dus. We zagen eerder al hoe de Veerse Poort werd voltooid zonder één sociale huurwoning. Ook in de huidige plannen is er, met uitzondering van wat appartementen nauwelijks ruimte voor sociale woningbouw.

Lees verder
11 mei 2016

Huur te Duur campagne in andere vorm

Foto: SP

Het afgelopen jaar was SP Middelburg regelmatig in verschillende wijken langs de deur gegaan om mensen via enquêtes te vragen naar de gevolgen die ze ondervonden van de huurverhogingen van Woongoed. Het afnemen van enquêtes kost echter veel tijd, en omdat we die maar beperkt beschikbaar hebben moet je je bij alles wat je doet dus goed afvragen of die tijd in verhouding staat tot wat je eruit haalt. Dit was naar onze mening niet meer het geval, dus hebben we onlangs besloten om hiermee te stoppen.

Lees verder
9 oktober 2015

SP start enquête onder huurders

Foto: SP Middelburg

Zoals iedereen inmiddels heeft kunnen lezen of aan den lijve heeft ervaren is het de SP – ondanks alle actie en de vele bezwaren – niet gelukt om de huurverhoging voor dit jaar te voorkomen. Maar wij geven de strijd niet op!

Lees verder
8 september 2015

Niet rijk rekenen met nieuwe woningwet

Betaalbare en kwalitatief goede huisvesting is een van de basisvoorzieningen in Nederland. Toch wonen steeds meer mensen te duur, of in een verouderde woning die wegens gebrek aan financiële middelen bij de woningcorporatie niet opgeknapt kan worden.

De nieuwe woningwet moet ertoe bijdragen dat woningcorporaties zich honderd procent gaan concentreren op hun kerntaak: het realiseren van betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen.

Lees verder
30 april 2015

Minister Blok blijft blind voor problemen Middelburgse huurders

Foto: SP Middelburg

Een delegatie van Middelburgse huurders was woensdag 29 april aanwezig bij de overhandiging van het landelijke rapport Huur te Duur aan minister Stef Blok.

De Middelburgers verzamelden in korte tijd ruim 1300 handtekeningen tegen de huurverhogingen van woningcorporatie Woongoed en gingen met de minister in gesprek over de negatieve gevolgen van de verhuurderheffing die het Rijk aan woningcorporaties oplegt.

Lees verder
29 april 2015

SP presenteert rapport 'Huur te duur'

Voor een meerderheid van de huurders dreigt de huur onbetaalbaar te worden. Dat blijkt uit het vandaag door de SP gepresenteerde rapport ‘Huur te Duur’. Sadet Karabulut eist van minister Blok dat hij de problemen van huurders snel serieus neemt. ‘Het water staat huurders tot aan de lippen. Dit onderzoek laat zien dat het roer nu om moet. De minister moet werk van maken van huurverlaging en de verhuurdersheffing stoppen.’

Lees het hele rapport hier: https://sp.nl/sites/default/files/huurteduur.pdf

Lees verder

Omroep Zeeland: 1300 handtekeningen tegen huurverhoging

MIDDELBURG - Dertienhonderd huurders van woningcorporatie Woongoed hebben uit protest hun handtekening gezet onder de petitie 'Huur te duur'.

Met deze actie komen de huurders in actie tegen de maximale huurverhoging die vanaf juni van kracht is. Woensdag werden de handtekeningen aangeboden aan Eric de Ceuster, directeur van Woongoed.

Lees verder

PZC: 'De huur is te duur'

door Maurits Sep MIDDELBURG – Een kwart van de huurders van Woongoed Middel­burg vindt dat de huur van hun huis te hoog is. Ruim 1300 men­sen hebben daarom een handteke­ning gezet onder een actie van de SP tegen de nieuwe huurverho­ging die op 1 juli ingaat.

Lees verder
13 april 2015

Woongoed zet huurverhoging toch door

Dat Woongoed de huren dit jaar minder fors dan voorgaande jaren laat stijgen stemt de SP alles behalve tevreden, zo blijkt uit de woorden van voorzitter Inge Adriaansen. “Woongoed zegt niet te kiezen voor de algemene huurverhoging van 2,5 procent, maar kiest er wel voor om het maximale te halen bij de huurders met de laagste huren. Laten dit nu over het algemeen ook de mensen met de laagste inkomens zijn. Dat is toch niet fair?”, verzucht Adriaansen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier