h

Aandacht voor huurders

23 november 2017

Aandacht voor huurders

Er wordt flink gebouwd in de gemeente, kijk naar Rittenburg, Hazenburg II en Essenvelt waar de plannen voor klaar liggen. Nieuwbouw op ooit duur aangekochte gronden. Die percelen moeten flink opleveren dus. We zagen eerder al hoe de Veerse Poort werd voltooid zonder één sociale huurwoning. Ook in de huidige plannen is er, met uitzondering van wat appartementen nauwelijks ruimte voor sociale woningbouw.

Voor gezinnen die willen verhuizen naar een eengezinswoning zijn er volgens Woongoed 150 extra woningen. Dat klinkt mooi, maar dat zijn veelal oudere slecht tot matig geïsoleerde woningen. Nieuwe eengezinswoningen komen er niet. Dus zitten huurders die willen verhuizen vanwege het huis of de buurt in een vacuüm.

De SP is voorstander van gemengde wijken met groen en speelruimte, waar buren uit verschillende inkomensklassen samen de buurt vormen. Het baart ons zorgen dat Woongoed 500 woningen gaat liberaliseren en er 50 wil verkopen. De wens om alle woningen op energielabel B te brengen klinkt ook mooi, maar dat gaan de huurders zelf betalen. Verbetering leidt immers tot meer punten en punten bepalen de huur.

Liever zien wij dat de woningcorporatie alle vocht-, schimmel en onderhoudsproblemen aanpakt zonder huurverhoging. Daar strijden wij voor, hopelijk samen met u!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier