h

Huurders in de knel

16 januari 2018

Huurders in de knel

De SP pleit al jaar en dag voor voldoende betaalbare huurwoningen. Maar telkens staat de woningcorporatie bij nieuwbouwprojecten achteraan. De beschikbare grond wordt voor veel geld verkocht aan projectontwikkelaars die vanuit hun winstoogmerk logischerwijs niet voor sociale woningbouw kiezen.

Uit gesprekken met de huurdersvereniging, Woongoed en vele huurders blijkt dat er heel veel mensen wel zouden willen verhuizen, maar dat zij simpelweg geen kant op kunnen. Ouderen die te ruim wonen, willen vaak kleiner en levensloopbestendig gaan wonen. Helaas is er in de prijsklasse waarin zij zouden kunnen huren vrijwel geen aanbod. Hetzelfde geldt voor jonge mensen, betaalbare starterswoningen zijn er nauwelijks.

De SP maakt zich dan ook sterk voor een echt sociaal woningbouwprogramma, waarbij huurders niet langer genegeerd worden. In het nieuwe coalitieakkoord komt wat ons betreft te staan dat er op iedere nieuwbouwlocatie tenminste 30% sociale huurwoningen gebouwd wordt. Woningcorporatie Woongoed is het roerend met ons eens.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier