h

Verkiezingscampagne 2018

Foto: SP

1972 mensen stemden op de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Hiermee heeft de SP 8,78% van de stemmen gehaald en daarmee 2 zetels gekregen in de gemeenteraad. Door de verdeling van restzetels kwam de SP 16 stemmen tekort om 3 zetels te behouden.

Wilt u meer weten over ons verkiezingsprogramma of kandidatenlijst?

26 maart 2018

1972 keer bedankt voor jouw stem!

Foto: SP

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 kozen 1972 mensen voor de SP. Via deze weg willen we iedereen bedanken voor deze geweldige steun!

Lees verder
12 maart 2018

Hou Nieuw- en St. Joosland leefbaar! Hang de poster op

Foto: SP

Het verzet tegen de ontwikkeling van de Trekdijk groeit. De SP heeft een poster ontworpen zodat mensen zich zichtbaar kunnen uitspreken tegen het plan om de Trekdijk te ontwikkelen als bedrijventerrein. Inmiddels zijn al ruim 500 posters uitgedeeld. De poster kunt u hier downloaden en achter uw raam hangen, of op een andere zichtbare plek.

Lees verder
8 maart 2018

Duidelijkheid over Trekdijk tijdens lijsttrekkersdebat

Foto: SP

Het debat van de dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland leverde over twee zaken duidelijkheid op: enerzijds de toezegging van gemeente Vlissingen dat zij het zware vrachtverkeer dat van het Sloegebied komt aan gaan pakken. Anderzijds de enorme kokervisie van de coalitie die ten koste van de inwoners van Nieuwland een bedrijventerrein wil ontwikkelen.

Lees verder
4 maart 2018

Nieuwland en SP samen in verzet tegen Trekdijk

Foto: SP

Ondanks de kou en sneeuw stroomde de kleine zaal van Durps'uus op d'n oek in Nieuw- en Sint Joosland zaterdagochtend 3 maart vol met dorpsbewoners en inwoners van de nabij gelegen wijk Mortiere. Het doel van de door SP Middelburg georganiseerde bijeenkomst was om met elkaar te bespreken of en hoe we de komst van een bedrijventerrein aan de Trekdijk nog kunnen tegenhouden.

Lees verder
3 maart 2018

Waarom SP stemmen op 21 maart?

Dit is de afgelopen vier jaar goed gegaan in de gemeente Middelburg:

De SP heeft afgelopen vier jaar stevig van zich laten horen. Onderwerpen als de veiligheidsregio, milieu, woningbouw, zorg, werkverdringing en het functioneren van Orionis en Porthos hebben we kritisch gevolgd. Voor de kinderboerderij en het Julianabad en de Trekdijk hebben we moties (mee)ingediend om te zorgen dat zij behouden blijven.

Lees verder
25 februari 2018

Lijsttrekker Petroesjka Sterk: "Op straat hoor je wat er echt speelt."

Petroesjka Sterk zat de afgelopen 4 jaar voor de SP in de gemeenteraad en weet inmiddels als geen ander hoe weinig vertrouwen mensen nog in de politiek hebben. Desondanks is ze strijdlustiger dan ooit, zo blijkt uit haar uitspraak: “We begrijpen dat wantrouwen, want wat heb je aan economische vooruitgang als jij, jouw wijk of vereniging steeds buiten de boot valt. Juist voor die mensen doen wij er nog een stapje bij en gaan we er de komende vier jaar keihard tegenaan.”

Lees verder
25 februari 2018

SP Middelburg in gesprek over de Trekdijk

De SP fractie heeft in de gemeenteraad veel gesproken over de Trekdijk. Raadslid Inge Tupanwel: "Ook het contact met de dorpsvereniging en de werkgroep Trekdijk is voor ons belangrijk geweest. Maar nu nodigen we alle bewoners van Nieuw en Sint Joosland, Welsinge en de Mortiere uit om met ons van gedachten te wisselen, want we zijn dringend op zoek naar goede alternatieven waarvoor een breed draagvlak is".

Lees verder
7 januari 2018

SP presenteert verkiezingsprogramma: "Het Sociale Alternatief"

Foto: SP

De leden van de SP afdeling Middelburg hebben op hun vergadering het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. U kunt het volledige verkiezingsprogramma hier downloaden. Dit verkiezingsprogramma is de leidraad voor het optreden van de gemeenteraadsfractie ná de verkiezingen. Want als u 21 maart stemt op de SP, weet u zeker dat u daar na 21 maart ook nog wat aan heeft!

Lees verder
29 november 2017

Kandidatenlijst SP Middelburg bekend

Foto: Leden SP Middelburg.

Tijdens de ledenvergadering op woensdagavond 29 november jl.  hebben de leden van SP Middelburg de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Petroesjka Sterk, gevolgd door Huib Ghijsen, Geert van der Laan en Inge Tupanwel.

Lees verder

U bent hier