h

1972 keer bedankt voor jouw stem!

26 maart 2018

1972 keer bedankt voor jouw stem!

Foto: SP

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 kozen 1972 mensen voor de SP. Via deze weg willen we iedereen bedanken voor deze geweldige steun!

Helaas is het niet gelukt om onze 3 zetels in de gemeenteraad te behouden. Met 16 stemmen extra hadden we een derde zetel gekregen, door het systeem van restzetels. Dit laat zien dat elke stem daadwerkelijk het verschil kan maken!

Afdelingsvoorzitter Geert van der Laan: "Ik ben ontzettend trots op die actieve SP’ers die de afgelopen periode elke dag op pad waren. We spraken honderden mensen, bij de Trekdijk, bij de actie op het Parelplein voor NLdoet en tijdens de vele debatten. Ons folderteam heeft de zolen onder hun voeten vandaan gelopen. We hebben een campagne gevoerd, waarin ik de nieuwe energie elke dag verder voelde groeien."

In totaal heeft 8,78% van de mensen op de SP gestemd, dat is 1,18% minder dan de gemeenteraadsverkiezing in 2014. In absolute stemmen zijn we gedaald van 2219 naar 1972 stemmen. Dat is natuurlijk geen fijn nieuws.

Lijsttrekker Petroesjka Sterk: "We wisten dat het moeilijk zou worden om de uitslag van de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2014, te evenaren. Dit was namelijk de beste uitslag ooit bij gemeenteraadsverkiezingen in de historie van de SP, zowel landelijk als in Middelburg. Maar nu is er werk aan de winkel:  wij gaan er alles aan doen om Middelburg socialer te maken!"

De afgelopen periode meldden tientallen mensen zich bij ons aan om mee te doen: doet u ook mee?

Reactie toevoegen

U bent hier