h

Stadspark Molenwater

18 oktober 2012

SP Succes: Molenwaterpark blijft behouden

Ruim vier jaar nadat de Middelburgse SP afdeling voor het eerst actie ondernam tegen de bouw van een nieuw theater op het Molenwaterpark, heeft het college van Burgemeester en Wethouders vandaag besloten om de bouw van dit omstreden prestigeproject te schrappen.

Lees verder
17 mei 2012

SP dient inspraakreactie theater in

Onlangs kregen mensen de gelegenheid tot het indienen van een inspraakreactie op het 'Voorontwerpbestemmingsplan Molenwaterpark en vervanging theater'.

De SP heeft hiervan gebruik gemaakt en wees daarbij op het referendum dat een aantal jaar geleden gehouden is, waarbij Miniatuur Walcheren als een-na-laatste eindigde in het lijstje van theaterlocaties. Verbouw van het huidige theater kwam bij dat referendum op de eerste plaats.Verder wezen wij onder andere op het belang van een park op deze plek voor de binnenstadbewoners, het eerder op dubieuze wijze verworpen plan voor een theater in de Music Hall, de aantasting van het beschermd stadsgezicht (met bijzondere aandacht voor de 27 meter hoge toneeltoren), de gevolgen van eventuele extra bezuinigingen en twijfels over de exploitatie op langere termijn.

Lees verder
16 maart 2012

Freek de Jonge komt naar aftrap 4e activeitenjaar VSM

Stadspark MolenwaterZaterdag 24 maart start de vereniging Stadspark Molenwater haar vierde jaar van activiteiten. Dit jaar komt cabaretier Freek de Jonge speciaal naar Middelburg om het belang van een groot stadspark in het centrum te ondersteunen onder de naam 'De beuk erin!'.

De culturele sector wordt door het kabinet van Rutte ernstig bedreigd. Naast de verhoging van het BTW-tarief, wordt er namelijk nog eens 40 procent bezuinigd op het totale cultuurbudget, 200 miljoen in totaal. Veel theaterproductiehuizen zullen deze bezuiniging niet overleven.

Ook de gemeente Middelburg staat onder grote financiële druk, het college wil maar liefst 6,7 miljoen euro per jaar bezuinigen. Toch houdt hetzelfde college vast aan een prestigieus A-theater middenin het Molenwaterpark wat maar liefst 20 miljoen kost. Ongehoord in tijden van crisis en bezuinigingen.

Freek de Jonge gaf vorig jaar tijdens zijn Zeeuwse tournee nog aan dat het culturele aanbod en de programmering van een theater veel belangrijker is dan de bouw van een nieuw theater. Een oproep die wij van harte ondersteunen, want een stad is meer dan stenen!


  • Wanneer: zaterdag 24 maart 2012

  • Waar: Stadspark Molenwater, Middelburg

  • Hoe laat: 11:30 tot 13:30 uur

Lees verder

PZC: SP Middelburg wil referendum over schouwburg

MIDDELBURG - De SP-afdeling Middelburg wil dat de burgers zich in een referendum mogen uitspreken over de bouw van een nieuw theater aan het
Molenwater.

Lees verder

Omroep Zeeland: SP wil opnieuw referendum over theater Middelburg

MIDDELBURG - De Socialistische Partij in Middelburg wil dat er opnieuw een referendum wordt gehouden over de bouw van het nieuwe theater. Inwoners van Middelburg moeten dan voor of tegen kunnen stemmen.

Enkele jaren geleden was er ook een referendum. Dat eindigde volgens de SP in een fiasco, omdat uit vijf opties gekozen kon worden, waardoor er geen duidelijke meerderheid was.

Lees verder
9 december 2011

Betrek inwoners bij besluit theater

Donderdagavond werd het voorlopige ontwerp voor een nieuw theater in Middelburg besproken in een gezamenlijke raadscommissie.

Maar liefst 12 insprekers hadden zich gemeld, daarnaast zat ook de publieke tribune propvol. Duidelijk een teken dat het onderwerp leeft onder de inwoners van Middelburg.

Lees verder
2 juni 2011

Stadsparkdag een succes

Zondag 29 mei organiseerde de ANWB voor de 7e keer de Dag van het Park. Door het hele land worden die dag activiteiten georganiseerd voor jong en oud om zo te benadrukken hoe belangrijk stedelijk groen is.

In Middelburg stond het Molenwaterpark de hele dag bol van spelletjes voor jong en oud.

Lees verder
25 mei 2011

29 mei: Dag van het park op Molenwater

Zondag 29 mei organiseert de ANWB voor de 7e keer Dag van het Park. Door het hele land helpt deze organisatie om samen met bewoners en gemeenten parken zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Om te benadrukken hoe belangrijk en plezierig binnenstedelijk groen is voor een stad is daar de Dag van het Park voor uitgeroepen. Ook in Middelburg zijn er diverse activiteiten in samenwerking met de vereniging Stadspark Molenwater.

Het landelijk thema dit jaar is “Op avontuur’ en daarom zijn er zondag van 13.00-17.00 uur in het Molenwater 3 activiteiten te beleven met allemaal een andere avontuurlijke kant, wildbreien, natuurexcursies en slacklinen.

Lees verder
20 september 2010

Stadsparkdag

De vereniging Stadspark Molenwater heeft zaterdag tijdens een Stadsparkdag laten zien wat er mogelijk is in het Molenwatergebied. Er waren diverse activiteiten als jeu de boules, schaken, fitness en muziek.

Verder konden bezoekers aangeven hoe zij het liefst het Stadspark zagen. De vereniging had collages gemaakt met verschillende foto's en bezoekers konden hun voorkeur invullen.

Lees verder
17 juni 2010

Gemeente Middelburg sluit alsnog parkeerterrein Molenwater

Meer dan een half jaar nadat de ChristenUnie, Groenlinks en de SP een motie van onbehoorlijk bestuur indienden tegen het toenmalige college, kan een kleine overwinning gevierd worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier