h

29 mei: Dag van het park op Molenwater

25 mei 2011

29 mei: Dag van het park op Molenwater

Zondag 29 mei organiseert de ANWB voor de 7e keer Dag van het Park. Door het hele land helpt deze organisatie om samen met bewoners en gemeenten parken zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Om te benadrukken hoe belangrijk en plezierig binnenstedelijk groen is voor een stad is daar de Dag van het Park voor uitgeroepen. Ook in Middelburg zijn er diverse activiteiten in samenwerking met de vereniging Stadspark Molenwater.

Het landelijk thema dit jaar is “Op avontuur’ en daarom zijn er zondag van 13.00-17.00 uur in het Molenwater 3 activiteiten te beleven met allemaal een andere avontuurlijke kant, wildbreien, natuurexcursies en slacklinen.

Wildbreien is echt een activiteit voor alle leeftijden: niet moeilijk, leuk om samen te doen en het resultaat - grappige kleurige breisels - zal nog tijden zichtbaar blijven in het park. De bedoeling is dat iedereen zelf breipennen en garen meeneemt. Acrylgaren is het beste, want dat houdt het mooiste in de buitenlucht maar ook restjes wollen trui of een oude deken zijn welkom om de fleurigste breisels te maken.

Verder zijn er natuurexcursies met behulp van leskisten van MicMec. Met zo’n leskist kunnen kinderen onder begeleiding op natuuronderzoek uit in het Molenwater. De 3 verschillende excursies duren elk ongeveer een kwartier, volop pret en ontdekkingen gegarandeerd.

Slacklinen is inmiddels een bekend fenomeen in het Molenwater. Tussen een aantal bomen, ter hoogte van de muziektent, worden lijnen gespannen. En daarover mag iedereen proberen te lopen. De echte waaghalzen zullen versteld staan van de moeilijkheidsgraad.

Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. En je hoeft je er ook niet van tevoren voor opgeven. Wel kan het bij de natuurexcursies gebeuren dat er een kwartier gewacht moet worden als alle leskisten al in gebruik zijn. Maar in het Stadspark Molenwater kun je je altijd vermaken, dus dat kwartier is zo om.

U bent hier