h

Stadsparkdag een succes

2 juni 2011

Stadsparkdag een succes

Zondag 29 mei organiseerde de ANWB voor de 7e keer de Dag van het Park. Door het hele land worden die dag activiteiten georganiseerd voor jong en oud om zo te benadrukken hoe belangrijk stedelijk groen is.

In Middelburg stond het Molenwaterpark de hele dag bol van spelletjes voor jong en oud.

De kleintjes ontdekten de geheimen van het stadspark met de milieu-leskisten van het MICMEC, speurend naar beestjes en planten trokken ze door het park. De oudere jeugd probeerde het slacklinen uit, een slap koord gespannen tussen 2 bomen waar je overheen kon lopen (zonder balansstok) maar niet bang hoefde te zijn om te vallen, het
koord hing slechts op een halve meter hoog.

Alhoewel de meeste jongeren het na 4 of 5 pogingen wel hadden gezien bleven sommigen het wel een half uur proberen. Een andere jongen van het vriendengroepje had inmiddels een fisbee uit zijn tas gehaald om deze in een groepje rond te werpen. Ook de hond amuseerde zich enorm met het jagen op de felgekleurde vliegende schijf.

Vlakbij de muziektent, in het oude toegangsloketje, was een bar ingericht waar men een blikje fris of een wijntje kon halen. Het opgezette terrasje bood een uitkomst voor wie even wilde zitten om naar het muzikale schouwspel in de muziektent te luisteren.

Verderop in het park vond echter het hoofdevenement plaats. Wildbreien is de laatste guerilla-trend en toont veel gelijkenissen met het guerilla-gardening, waarbij mensen op braakliggende stukken grond, parkeerplaatsen, pleintjes of andere stedelijke
objecten een tuintje aanleggen of zaden planten. Het wildbreien is ook bedoeld om de stad op te fleuren, maar zoals de naam al zegt, niet met fleurige bloemen maar met creatieve breisels.

De leeftijd in deze hoek van het park lag iets hoger dan elders maar ook hier waren enkele jeugdige deelnemers die rustig de steken leerden van de vakvrouwen. Het resultaat is nog steeds te bewonderen in het koepoortlaantje, fleurige breisels omkleden bomen en struiken. Zelfs op het Abdij en de Balans zijn nog kunstwerken te bewonderen.

De diversiteit van de aanwezigen, van jong tot oud, van binnenstadbewoner tot buutendiekers, als je één les mag trekken uit het stadpark dan is het deze; het park is van ons allemaal en niemand pakt het ooit nog af.

Reactie toevoegen

U bent hier