h

Middelburg overweegt einde SaBeWa

17 april 2016

Middelburg overweegt einde SaBeWa

Als er geen verbeteringen komen in het kwijtscheldingsproces voor de gemeentelijke belastingen dan overweegt Middelburg om dit volgend jaar weer in eigen beheer te doen, schrijft het college van Burgemeester en Wethouders in reactie op schriftelijke vragen van de SP.

"Middelburg geeft hiermee een heel belangrijk signaal af. SaBeWa moet zijn zaken op orde krijgen, anders is het een enkeltje richting de deur," zegt SP-raadslid Petroesjka Sterk die de vragen stelde. "De huidige termijnen van 6 maanden zijn absurd, het college erkent dat ook, en de stapel met documenten die je moet aanleveren is enorm hoog. Zo wordt er gevraagd om een verklaring van een onafhankelijke arts dat je auto onmisbaar is. Maar die arts mag niet je huisarts zijn of je behandelende arts, dus aan wie moet je dat dan vragen? Heb je een scooter of caravan, dan moet je het bonnetje inleveren, ongeacht hoe oud die zijn."

De volledige lijst met papieren en paperassen lijkt een afschrikwekkend effect te willen veroorzaken. "Het gevolg is dat mensen niet krijgen waar ze recht op hebbben omdat ze net dat ene bonnetje niet hebben van een scooter die ze van een neef kochten voor 50 euro en dan wordt je aanvraag automatisch afgewezen. Ik ben dan ook blij dat het college keihard zegt dat de kwaliteit van SaBeWa onvoldoende is."

De vraag is nu of SaBeWa de komende tijd garanties kan geven dat volgend jaar voldoende verbetering merkbaar is. De SP heeft daar weinig vertrouwen in. "Als een organisatie na 2,5 jaar nog steeds niet de kwijtschelding op orde kan brengen, dan denken wij niet dat dit in 1 jaar opeens opgelost is. Het is tijd om dit weer zelf uit te voeren en andere gemeenten of het waterschap zijn welkom om bij ons aan te sluiten," aldus Petroesjka. De SP wil hierover 17 mei een debat voeren met de wethouder en de andere fracties.

Zie ook: ‘SaBeWa hanteert absurde reactietermijn van 6 maanden!

Reacties

aanvraag voor kwijtschelding moet ik downloaden volgens sabewa. echter, ik kan geen digitD krijgen: ik vul alles juist in maar dan moet ik uuurern lang wachten--er is -- zeggen ze -- een storing. ja, een storing die dagenlang duurt?? en wie help mij bij het invullen? heb een stroke gehad en kan niet meer goed schrijven en mijn herinnering laat te wensen over. willem.

Beste Willem,
Heeft u al contact gehad met de SP Hulpdienst? Als u een bericht inspreekt op 06-15237528, proberen we u verder te helpen.

 

 

 
 

Reactie toevoegen

U bent hier