h

Ik ben geen raadslid

30 april 2014

Ik ben geen raadslid

Op 19 maart heeft de SP drie zetels gekregen in de gemeenteraad van Middelburg, waarvoor onze enorme dank. Wij gaan aan de slag met deze eervolle taak waarbij we er alles aan zullen doen om zoveel mogelijk van ons verkiezingsprogramma uit te voeren.

Toch is de gemeenteraad voor de SP nooit een doel op zich. Er zijn al genoeg raadsleden die praten over plannen die er op papier heel mooi uitzien terwijl de realiteit voor mensen soms vreselijk is. Een papieren werkelijkheid van dossiers en plannen lost geen problemen op en zo'n raadslid wil ik niet zijn!

De afgelopen jaren zat de SP niet in de raad maar hebben we wel samen met inwoners gestreden voor betere isolatie van hun woningen, een volwaardig stadspark of tegen de komst van een tweede kerncentrale. En met succes, wat nooit gelukt was als wij deze strijd alleen in de gemeenteraad hadden gevoerd.

Nu de SP weer raadsleden heeft, kunnen we die strijd ook naar de politiek brengen door misstanden aan te kaarten en de mening van inwoners te vertegenwoordigen. Daarvoor zullen we dus nog meer op straat te vinden zijn, want zonder onderzoek heb je geen recht van spreken. We gaan de buurt in om te vragen wat er speelt of onderzoek doen over actuele onderwerpen en mocht u zelf tegen problemen aanlopen waar de gemeente bij kan helpen, bel of mail me gerust en dan kom ik langs.

Mocht u dus de komende vier jaar bij saaie raadsvergaderingen soms drie lege stoelen aantreffen, bij voorbaat mijn excuses: de SP is dan strijd aan het voeren om Middelburg een stukje socialer te maken, samen met inwoners. Want soms kan je het verschil maken in de raad, maar veel vaker op straat!

Deze column verscheen op 30 april in De Faam

Reacties

" Mocht u dus de komende vier jaar bij saaie raadsvergaderingen soms drie lege stoelen aantreffen, bij voorbaat mijn excuses: GOED PLAN...moesten meer politici doen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier