h

Armoedebestrijding of prestigeprojecten, een kwestie van kiezen

7 maart 2014

Armoedebestrijding of prestigeprojecten, een kwestie van kiezen

Middelburg moet dit jaar opnieuw bezuinigen, vooral door foute keuzes die de zittende partijen in het verleden hebben gemaakt. Er zijn miljoenen gegooid in een bouwput, waar na acht jaar nog steeds niets gebouwd is.

De Giro d'Italia kostte tonnen en Middelburg heeft voor 100 miljoen euro grond gekocht voor nieuwbouwwijken waar niemand op zit te wachten. Op de totale schuld betaalt Middelburg ruim 6 miljoen euro rente per jaar, waardoor er weer nieuwe bezuinigingen nodig zijn.

Ondertussen is er fors gesneden in de bibliotheek, het schoolzwemmen afgeschaft en bezuinigd op het Zeeuws Museum maar wil de gemeente wel 12,5 miljoen uitgeven voor het uitbreiden van de schouwburg. Dit terwijl er 1100 kinderen onder de armoedegrens opgroeien en zonder ontbijt naar school gaan. De werkloosheid stijgt en de enige bank waar een ZZP’er nog aan kan kloppen is de voedselbank.

Natuurlijk kan er bezuinigd worden; op adviesbureaus en bureaucratie en op de geldverspilling om Middelburg 'op de kaart te zetten'. Ik vind dat de gemeente mensen moet helpen om aan het werk te komen, in plaats van banen weg te bezuinigen en verplicht zinloos werk aan te bieden. Willen wij sociaal beleid voor onze bewoners of gaan we voor prestigeprojecten? Dát is een kwestie van kiezen, de SP kiest voor een 100% sociaal Middelburg.

Deze column verscheen in verkorte vorm op 5 maart in De Faam

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier