h

Sociale Werkplaats Orionis

 

PZC: 'Orionis pikt werk af van thuiszorg'

MIDDELBURG - Bovenop de ontslagen bij Zorgstroom pakt Orionis Walcheren nog meer werk af van mensen in de thuiszorg.

Die beschuldiging uit de SP in Middelburg na de presentatie van het nieuwe beleidsplan van Orionis voor de sociale dienst en sociale werkvoorziening.

Lees verder
10 juli 2014

"Wethouder horende doof en ziende blind"

Terwijl er van alle kanten signalen binnenkwamen dat er bij Orionis sprake was van een angstcultuur, intimidatie en machtsmisbruik blijft verantwoordelijk wethouder Simons vasthouden dat hij daarvan niet op de hoogte was.

Dit vormde voor SP, GL en LPM aanleiding om via een motie te eisen dat een ander lid van het college de portefeuille van Orionis zou overnemen.

Lees verder

PZC: "Geen vertrouwen OR Orionis meer in Simons"

door Maurits Sep MIDDELBURG – De ondernemings­raad van Orionis Walcheren heeft geen vertrouwen meer in dagelijks bestuurslid (en wethouder van Mid­delburg) Chris Simons. Dat ver­klaarden de fracties van LPM en GroenLinks gisteravond op basis van een mail die zij van de onderne­mingsraad hebben ontvangen.

Lees verder

PZC: Orionis krijgt geen last meer met eventueel te hoog salaris directeur

door Maurits Sep
MIDDELBURG - Als de inmiddels vertrokken interim directeur van Orionis Walcheren meer heeft verdiend dan de norm voor topsalarissen, dan zal hij het geld zelf moeten terugbetalen. Orionis Walcheren zal daarvoor niet worden beboet door het Ministerie van Sociale Zaken.

Lees verder
15 maart 2014

SP lijsttrekker in debat over Orionis

Vrijdag 14 maart organiseerde Omroep Zeeland een lijsttrekkersdebat in het oude stadhuis.

Er werd in drie blokken gesproken over de schulden van Middelburg, de komst van megastore Decathlon op het ZEP en de sociale dienst/sociale werkplaats Orionis. Over dit laatste onderwerp ging SP-lijsttrekker Jeroen van Dijen in debat met huidig wethouder en VVD-lijsttrekker Chris Simons.

Lees verder
6 maart 2014

Video: Orionis en de tegenprestatie voor een bijstandsuitkering

De fusie van de Sociale werkplaats, de kredietbank en de sociale dienst voor de drie gemeenten op Walcheren heeft gefaald.

Lees verder

PZC: 'Best wel een beetje boos'

door René Schrier MIDDELBURG – In de kantine van Orionis in Middelburg staan twee ronde tafels. Aan de ene tafel zitten mannen in fluorescerende werkkleding en aan de andere de directeur, bedrijfsleider en andere functionarissen. SP-voorman Emile Roemer loopt meteen naar de tafel met de fluorescerende kledingen schuift aan. Hij krijgt wel drie keer een stukje zelfgemaakte boterkoek aangeboden maar wrijft verontschuldigend over zijn buik. Hij wil van de mannen weten of ze het een beetje naar hun zin hebben en wat voor werk ze doen. Dankzij Roemer krijgen ze een extra lange pauze. Dat halen ze wel weer een keer in.

Lees verder
13 februari 2014

Roemer in Middelburg: 'Haagse plannen maken van Orionis een sterfhuis'

Donderdag 13 februari bezocht SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Emile Roemer de sociale werkplaats Orionis in Middelburg.

Rond kwart over tien arriveerde de voorman van de socialisten en werd daar hartelijk ontvangen door de directie en de medewerkers van de groenvoorziening. Daarna volgde een rondleiding door de werkplaats waar gesproken werd met de werknemers.

Lees verder
12 februari 2014

Emile Roemer op bezoek in Middelburg

Aanstaande donderdag brengt SP-leider Emile Roemer een bezoek aan Middelburg en Vlissingen. ’s Ochtends bezoekt hij samen met lijsttrekker Jeroen van Dijen en afdelingsvoorzitter Petroesjka Sterk de sociale werkplaats in de Grevelingenstraat.

Lees verder

PZC: Orionis wijst klant nu op beroepsmogelijkheid

door Henk Postma

DOMBURG – Orionis wijst de klanten op Walcheren voortaan met een aparte brief op de mogelijkheid bezwaar of beroep aan te tekenen tegen de aard van de prestatie die ze moeten verrichten om hun uitkering te behouden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier