h

Actiecomite Borssele 2, Nee

15 april 2012

'Borssele 2 Nee' gaat op non-actief wegens succes

Afgelopen vrijdag is het Zeeuws actiecomité Borssele 2 Nee voor de laatste keer bij elkaar gekomen.

Lees verder
9 december 2011

Stop die tweede kerncentrale

Op 22 december vergaderen de aandeelhouders van Delta over de investering in een vergunningaanvraag voor een tweede kerncentrale bij Borssele.

Delta heeft haast met de vergunningaanvraag, want een volgend kabinet kan zomaar een streep door de ambities van Delta zetten. Maar de aandeelhouders twijfelen. Dit is een goed moment om ze te overtuigen dat kernenergie geen oplossing is!

Lees verder
15 november 2011

Dag van de duurzaamheid: Denk verder dan kernenergie

Vrijdagochtend 11 november heeft de kerngroep van Middelburg samen met de werkgroep van Schouwen-Duiveland actie gevoerd in het kader van "de Dag van de Duurzaamheid". In de ochtendspits deelden zij flyers uit aan reizigers.

Op de flyer stond de kop: "Denk verder dan kernenergie". We weten dat een flyer papier, inkt en energie kost, we weten ook dat er op gebied van ons zorgstelsel verschrikkelijke bezuinigingen op het spel staan. Waarom dan toch energie steken in een protest tegen de bouw van een nieuwe kerncentrale? Omdat de tijd dringt!

Lees verder
22 september 2011

Tweeduizend demonstranten tegen kernenergie

Zaterdagochtend 17 september vertrok een groep van 13 Zeeuwse betogers naar België. Via
het actiecomité van ´Borssele 2, Nee´ wat de SP vorig jaar heeft opgericht, was een bus
gehuurd om samen naar Tihange te reizen.

Daar werd een internationale demonstratie gehouden onder de leus ´Een kernramp kent geen grenzen.´ Tijdens de demonstratie was er natuurlijk veel aandacht voor de nabijgelegen kerncentrale van Tihange, die al enige tijd onderwerp van discussie is in België.

Lees verder
26 augustus 2011

Internationale demonstratie tegen kernenergie

Zaterdag 17 september organiseert comité 'Borssele 2, Nee' een busreis naar de kerncentrale van Tihange in het Belgische Huy.

Lees verder
29 juni 2011

Aandeelhouders Delta kiezen niet voor schone toekomst

Op 27 juni hield Delta haar vergadering van aandeelhouders in Middelburg. De Zeeuwse afdelingen van de SP, initiatiefnemer van comité Borssele 2 Nee, waren ook aanwezig samen met de coalitie van SchoonGenoegVanKernenergie.nl om de aanwezigen te herinneren aan de keuze die zij hebben; gaan we voor schone energie of voor kernenergie ?

Kiezen voor allebei is niet mogelijk, de investeringen die Delta nu doet voor een kerncentrale kan het bedrijf immers niet uitgeven om te investeren in duurzame energie of om de zonnecellenfabrikant Solland te redden.

Lees verder
9 juni 2011

Opnieuw actie tegen kernafvaltransport

7 juni was het zover, voor het eerst in 6 jaar werden de kernafvaltransporten van Borssele hervat.

Het opslagbassin van Borssele was in deze 6 jaar zo vol geworden, dat een reeks van tien transporten nodig is om de kerncentrale van Borssele niet te hinderen in haar productie. De reden voor de jarenlange stillegging was de weigering van Frankrijk om radio-actiefafval te verwerken en op te slaan, de Europese wetgeving verplicht elk land om zelf verantwoordelijk te blijven voor haar afval.

Lees verder
20 april 2011

Nederland protesteert tegen kernenergie

Zaterdag 16 april bezochten zeker 30 Zeeuwse SP-leden de landelijke manifestatie tegen kernenergie in Amsterdam. Met een goedgevulde bus die stopte in Vlissingen, Middelburg, Goes en de Wouwse Tol begonnen we aan de reis. Aangekomen in Amsterdam was het even zoeken naar een goede laad- en losplek voor de "lading", maar zonder problemen kon iedereen het manifestatie-terrein bereiken.

Lees verder
8 april 2011

16 april: Landelijke manifestatie tegen kernenergie

Een coalitie van maatschappelijke organisaties, waaronder ROOD jong in de SP, het Zeeuwse comité Borssele 2 Nee en natuurlijk alle afdelingen van de SP, roepen op tot een landelijke manifestatie tegen kernenergie: "Laat samen met ons zien dat Nederland schoon genoeg heeft van kernenergie. Dit kabinet moet kiezen voor een schone en veilige energietoekomst."

Wanneer: 16 april 13:00 – 16:00
Waar: De Dam, Amsterdam

Lees verder
17 maart 2011

Stilte tegen kernenergie

Woensdag 16 maart werd, naar aanleiding van de gebeurtenissen in Japan, in Middelburg een stille tocht gehouden tegen kernenergie. De demonstratie werd georganiseerd door het comité Borssele 2 Nee, waarin ook de Middelburgse SP- afdeling vertegenwoordigd is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier