h

SP opent meldpunt 'Huur te Duur'

8 november 2014

SP opent meldpunt 'Huur te Duur'

In twee jaar tijd zijn de huren gemiddeld met ruim 9 procent gestegen. Daarmee zijn de huren in 25 jaar tijd in totaal met maar liefst met 62 procent verhoogd. Als het zo doorgaat komt een miljoen mensen in grote financiële problemen.

Ook in Middelburg zorgt de huurverhoging voor veel betalingsproblemen. Volgens onderzoek van de huurdersverening Middelburg leeft al een kwart van de Middelburgse huurders onder de armoedegrens. Dit loopt volgend jaar op naar bijna 1 op de 3 huurders (33%).

Toch wil de regering ook volgend jaar de huren weer verder verhogen. Dit vloeit voort uit het zogenaamde Woonakkoord waar ook D66, ChristenUnie en SGP voor hebben getekend.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut: ‘Ik hoor steeds vaker dat mensen hun huur niet meer kunnen betalen. Deze signalen worden door het kabinet weggewimpeld. Ik wil samen met huurders van wie de huur te duur is, knokken voor betaalbaar wonen. Daarom openen we vandaag het meldpunt 'Huur te Duur'. Via dit meldpunt kunnen huurders hun ervaringen delen. Met de antwoorden kunnen we de minister de dramatische gevolgen van zijn beleid laten zien. Daarom roep ik alle huurders op om met hun verhalen te komen.’

Reactie toevoegen

U bent hier