h

Raad kiest voor oplappen in plaats van aanpakken

17 april 2014

Raad kiest voor oplappen in plaats van aanpakken

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 april 2014 werd het voorstel aangenomen om de Jazzroute een nieuwe asfaltlaag te geven van 60.000 euro. De SP kreeg geen meerderheid om de weg versneld definitief aan te leggen.

"Deze 60.000 euro is weggegooid geld", aldus fractievoorzitter Jeroen van Dijen. "De Jazzroute is namelijk een bouwweg die tijdelijk is aangelegd, dat betekent dat later de complete weg met de nieuwe asfaltlaag weer gesloopt moet worden om de echte weg aan te leggen. Dan kan je beter meteen aan de slag gaan en de definitieve weg aanleggen."

De PvdA en SGP hadden samen het voorstel gedaan om de Duke Ellingtonstraat door te trekken naar de Poproute en daar een ontsluitingsweg van te maken. Wethouder Szarafinksi (PvdA) hield hen voor dat het inrichten van een doorgaande route en dan later weer terugbrengen naar een woonstraat ook zorgde voor dubbele kosten, waardoor de indieners hun amendement introkken.

"Dat deze twee partijen geen dubbele kosten willen, snap ik heel goed. Maar vervolgens stemmen ze tegen ons voorstel waarmee dubbele kosten voorkomen worden en gaan ze mee met 60.000 euro als tijdelijk lapmiddel. Een gemiste kans."

Grotere kaart weergeven

Voorafgaand aan de raadsvergadering had de SP-fractie de mening gevraagd van de inwoners van de Mortiere. "We zijn deur-aan-deur gegaan met ons voorstel, maar liefst 93% van de bewoners gaf aan dat zij liever onze definitieve oplossing zien. Ik vind het erg jammer dat de gemeente zo makkelijk voorbijgaat aan de mening van de bewoners."

Uiteindelijk stemde alleen SP voor het amendement, het raadsvoorstel werd wel aangenomen door alle fracties, behalve GroenLinks. Die wil de veiligheid wel verbeteren maar niet op kosten van de gemeente. "Dit voorstel niet aannemen betekent dat de kans op ongelukken elke dag toeneemt, dat moeten we voorkomen en daarom zal de SP toch instemmen met het raadsvoorstel hoewel we het liever anders hadden gezien", lichtte Van Dijen toe.

SP wil definitieve Jazzroute versneld aanleggen

Reactie toevoegen

U bent hier