h

SP weer terug in de gemeenteraad

29 maart 2014

SP weer terug in de gemeenteraad

Donderdag 27 maart werden de gekozen SP-kandidaten officieel geïnstalleerd als raadslid. Jeroen van Dijen, Petroesjka Sterk en Caspar Minning gaan de komende vier jaar namens de SP strijden voor een sociaal Middelburg.

"We hebben er ongelooflijk veel zin in", vertelt Jeroen van Dijen. "De afgelopen jaren was de SP volop in de wijken aanwezig en nu gaan we dezelfde inzet ook in de raad tonen, want er moet nog veel gebeuren voordat Middelburg 100% sociaal is."

De socialisten maakten een vliegende start door op de eerste raadsvergadering meteen 2 moties in te dienen om de raadsvergoeding te verlagen en de gratis iPad zelf te betalen.

"De andere fracties vonden het ongepast om deze moties te behandelen omdat dit een feestelijke vergadering moest worden. Absolute flauwekul natuurlijk, want het is gewoon een raadsvergadering zoals elke andere vergadering. Van dat feestelijke tintje bleef ook niet veel over toen de informateurs hun opdracht terug gaven aan de raad. Daarnaast is het begin van een nieuwe periode juist het moment om ook kritisch naar de eigen beloning te kijken, gelet op de bezuinigingen die op ons afkomen."

Naast de SP wilden alleen PvdA en CDA de moties op deze vergadering behandelen. Daarom zullen de moties tijdens de volgende raadsvergadering op 14 april behandeld worden.

Reactie toevoegen

U bent hier