h

SP vraagt opnieuw aandacht voor de bouwput aan de Zuidsingel

25 februari 2010

SP vraagt opnieuw aandacht voor de bouwput aan de Zuidsingel

Op woensdag 24 februari, exact één week voor de gemeenteraadsverkiezingen, heeft de SP Middelburg opnieuw om aandacht gevraagd voor de nog altijd natte bouwput aan de Zuidsingel.

Dit deden zij door het plaatsen van een aankondigingsbord, bij veel bouwplaatsen een herkenbaar gegeven. De tekst week wel enigszins af, de SP had de jaartallen waarin het bouwproject gereed zou zijn doorgestreept, symbolisch voor de duur van dit project.

Voor veel aanwezigen was de onthulling van het bord ook een moment van herkenning. “Morgen is het exact vier jaar geleden dat wij hier stonden.” aldus lijsttrekker Jeannette de Vis. “Toen begonnen wij onze verkiezingscampagne door van deze bouwput een wenSPut te maken. Bewoners konden hun wensen voor Middelburg op een kaartje zetten en aan het hek vastknopen. Het is pijnlijk om te zien dat, ondanks al onze pogingen, de Middelburgse coalitie nog niets heeft gedaan om deze open wond eindelijk te dichten.”

Afdelingsvoorzitter Petroesjka Sterk is het daar grondig mee eens. “De voorgestelde bouw van een A-theater op deze plaats is mislukt. De toenmalige partijen (SP was toen nog niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd) hebben over elkeer heen gerold om dit project. Als je dan nu vier jaar later terugblikt, dan doet het pijn om deze put in bijna dezelfde staat terug te zien. Er is alleen wat roest bijgekomen. De vertraging die dit gedoemde project nu heeft opgelopen is ronduit belachelijk, al bijna 5 jaar kijken de bewoners uit over een troosteloos buitenbad. Enkel de krakers die hun intrek hebben genomen in een van de onbewoonbaar verklaarde panden, hebben profijt gehad van de gang van zaken.”

Voorstellen om de bouwput te ontwikkelen zijn er wel geweest, maar door de gebrekkige communicatie met omwonenden en een belangenvereniging is het nooit tot bouwen gekomen. Ook de kredietcrisis heeft hier een rol in gespeeld, de gemeente wilde niet langer garant staan mocht de verkoop/verhuur van de woningen tegen vallen.

“Een slechte zaak” volgens Jeannette “de gemeente heeft vele miljoenen gepompt in dit project en nu doet zij alsof ze op de kleintjes moet letten. De SP zou van de bouwput zo graag betaalbare woningen maken in overleg met bewoners. Die garantselling moet er zo snel mogelijk komen zodat we eindelijk, na al die jaren, kunnen beginnen met bouwen. ”

U bent hier