h

SP Middelburg boekt dubbele verkiezingszege

7 maart 2006

SP Middelburg boekt dubbele verkiezingszege

De Middelburgse SP heeft dinsdag 7 maart op twee fronten winst geboekt. Allereerst is de SP in de raad teruggekeerd met drie zetels, één zetel meer dan in 2002. Ten tweede is de door de SP gewenste verbouw van het huidige theater bij het referendum door een meerderheid van de bevolking als beste optie gekozen.

De SP heeft met 9,2 % van de stemmen drie zetels in de nieuwe raad veroverd. Bij een van de stembureaus kwam de SP zelfs samen met de VVD als de grootste partij uit de bus (beiden 15,93 % van de stemmen).

Wat betreft de verbouw van de huidige schouwburg, de SP heeft altijd een zeer duidelijk standpunt ingenomen als het ging om een A-theater in Middelburg: Middelburg is hier simpelweg te klein voor.

De SP hoopt dat de andere partijen zich ook aan dit burgeradvies zullen houden en geen argumenten zullen zoeken om hier onderuit te komen.

U bent hier