h

SP: "Informatiefolders referendum onjuist verspreid"

3 maart 2006

SP: "Informatiefolders referendum onjuist verspreid"

"Wie heeft deze folder thuis ontvangen?" vroeg Menno Visser, nummer 2 op de lijst voor de SP, gisteren tijdens het lijsttrekkersdebat in de Zeeuwse Bibliotheek aan de aanwezigen in de zaal. Hoewel een aantal mensen aangaven de folder, met daarin informatie over de theaterkeuzes in het referendum, ontvangen te hebben, was dit bij veel mensen niet het geval.

"Ik heb rondgebeld binnen de SP", verklaarde Menno aan de aanwezigen, "en omdat veel mensen de folder niet ontvangen hebben heb ik naar het gemeentehuis gebeld. Daar verklaarden ze dat de folders in de Woonkrant gedaan waren, terwijl de referendumcommissie uitdrukkelijk heeft verklaard dat de folders apart van ander drukwerk bezorgd zouden worden. Hoe kan je een referendum houden als een groot deel van de bevolking de juiste achtergrondinformatie niet kent."

Naar de mening van de SP zal het incorrect bezorgen van de folder vooral nadelige consequenties hebben voor de optie verbouw huidige schouwburg. Uit de folder blijkt duidelijk dat verbouw van de huidige schouwburg € 14,5 miljoen goedkoper is dan de op een na goedkoopste oplossing (Miniatuur Walcheren).

Voor diegenen die geen folder ontvangen hebben, deze is hier te bekijken.

U bent hier