h

Huur te duur

12 november 2014

Huur te duur

Binnenkort zal 1 op de 3 huurders in Middelburg leven onder de armoedegrens. Dit is de verwachting van de huurdersvereniging Middelburg na uitgebreid onderzoek vorig jaar.

Door het woningbeleid van het kabinet, zijn de huren in de afgelopen 2 jaar met gemiddeld 10% gestegen. En per 1 juli 2015 zullen de huren weer met gemiddeld 4% stijgen.

Op papier zijn dit getallen waar men niet snel een beeld bij krijgt, wij zien echter bij steeds meer huurders de keiharde realiteit. Middelburgse kinderen die zonder een goede maaltijd naar school worden gestuurd, en die niet kunnen deelnemen aan (school) activiteiten. Hun ouders worden geconfronteerd met gestapelde stijgende vaste lasten waarvan de huur al helemaal niet meer op te brengen valt.

De SP heeft het meldpunt: “huur te duur” (www.sp.nl/huur-te-duur) geopend, en ik roep alle huurders op om deze in te vullen. Met uw verhaal kunnen we in de 2de kamer aan de slag om dit desastreuze woningbeleid stop te zetten en ervoor te zorgen dat huren weer betaalbaar wordt.

Ook lokaal gaan we de strijd aan met Woongoed Middelburg. Samen met de huurders hebben we het in een deel van de Edelstenenbuurt voor elkaar gekregen dat er gerenoveerd werd. De woningen waren zo slecht dat de schimmel letterlijk door de hele woning zat, doordat er jarenlang niets werd uitgegeven aan onderhoud in deze buurt.

Dankzij uw steun kan SP Middelburg nu ook aan de tafel zitten voor de prestatieafspraken met Woongoed Middelburg, en gaan wij tot het uiterste om ervoor te zorgen dat Woongoed zich houdt aan haar missie: een goede woning in een fijne straat, voor iedereen. Maar dan ook betaalbaar!

Deze column verscheen op 19 november in De Faam

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier