h

Een selectie van het belangrijkste nieuws.
Kijk hier voor het volledige nieuwsoverzicht


24 september 2023

Bijzondere avond met Jimmy Dijk in Middelburg

Het is een bijzondere tijd voor de Socialistische Partij (SP) in Zeeland. Eerst gingen we met de bus naar de Prinsjesdagdemonstratie in Den Haag, dan waren er de fantastische Algemene Beschouwingen van Lilian Marijnissen en vandaag, zaterdag is ons Congres, waarin we onder andere ons verkiezingsprogramma vaststellen.
En we hebben nog het een en ander om naar uit te kijken. Op maandagmiddag 25 september wordt de fototentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten.’ in Middelburg geopend door Renske Leijten, voormalig prominent Kamerlid van de SP. En op maandagavond 25 september zal Jimmy Dijk een inspirerende avond verzorgen in de Wandelkerk in Middelburg.

Lees verder
23 september 2023

Tentoonstelling ‘Weggecijferd, Teruggevochten’ in Middelburg geopend

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd.
Op maandag 25 september wordt om 15.30 de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend door Renske Leijten op het Damplein rondom de Graanbeurs.
De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Middelburg gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De foto's zijn op het Damplein rondom de Graanbeurs te zien tot en met 4 oktober.
Rondom de Graanbeurs in Middelburg staan acht grote foto’s van gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire. Aan de zijkant van ieder portret staan verhalen van de gezinnen over wat de toeslagenaffaire met hun leven heeft gedaan. “Mijn leven is verwoest”, staat er bijvoorbeeld te lezen.

Lees verder
20 augustus 2023

SP in gesprek in Dauwendaele

Zaterdag 19 augustus was de SP-afdeling van Middelburg actief in de wijk Dauwendaele. 

Lees verder
2 november 2022

Staking openbaar vervoer

Alweer taart……

Lees verder
29 oktober 2022

Interesse in het Statenlidmaatschap? Provincie Zeeland organiseert avond voor belangstellenden.

Op dinsdag 8 en maandag 14 november organiseert Provincie Zeeland een avond voor inwoners die belangstelling hebben voor het Statenlidmaatschap of een andere rol in de provinciale politiek willen spelen. De avond gaat dus niet van de SP uit, maar kan een beter beeld geven van wat hierbij komt kijken. Zie ook de uitnodiging en het programma.

Lees verder
22 oktober 2022

Vliegveld Midden-Zeeland is een recreatievliegveld en dat moet zo blijven!

Bewoners uit de omgeving van het Veerse meer en SP-ers die actief zijn in Provinciale Staten maken zich grote zorgen over de toename aan geluid en de risico’s die ontstaan als de plannen doorgaan om meer helikopters te stationeren op Vliegveld Midden-Zeeland. Het vliegveld is de afgelopen jaren al uitgebreid met 1600 helikoptervluchten naar de windmolens op zee. We vinden het te gek als daar ook nog eens honderden oefenvluchten van zware, zeer lawaaiige helikopters bijkomen. Op die plek recreëren veel mensen en het Veerse meer is ook een natuurgebied. Een vliegveld wat bedoeld is voor recreatie-vliegtuigjes kan niet zomaar omgetoverd worden tot een helikopterstandplaats. En de mensen die in de buurt wonen en bewoners in Middelburg die ongetwijfeld last gaan krijgen van de herrie van het overvliegen moeten wel tijdig en goed betrokken worden bij voornemens om dit soort grote veranderingen door te voeren. De SP vindt dat deze grote toename aan vluchten met helikopters niet zomaar kan! Kom je zelf vaak in de buurt, wil je meedenken of heb je zelf ervaringen die te maken hebben met het vliegveld; laat het ons weten en stuur een e-mail.

Lees verder
22 oktober 2022

Koopkracht Campagne en Prinsjesdagprotest

De Zaterdag voor Prinsjesdag stond het Malieveld in Den Haag vol met mensen, waaronder Zeeuwen en Middelburgers die hun stem lieten horen en protesteerden tegen de hoge kosten voor levensonderhoud. Je hebt er vast over gelezen. Het was zelfs in het NOS Journaal: ruim 2.000 mensen die HEEL ZICHTBAAR MAKEN dat velen het niet meer redden. De SP komt voor deze mensen op. Heb jij zelf kosten die de pan uit rijzen? Zit je in een tochtig huis en zie je de stookkosten oplopen? Ken je mensen die in de problemen komen: laat het ons weten en stuur ons een e-mail (zie onder), want de Koopkrachtcampagne krijgt een vervolg! We willen met jullie in gesprek, want ook in Middelburg gaan we hier zeker komende tijd nog meer aandacht aan besteden en doen we samen wat we kunnen om hier iets aan te veranderen!

Lees verder
22 mei 2022

Succesvolle actie tegen onder water zetten Hedwigepolder met PFAShoudend water: Kamermotie aangenomen

Zaterdag 15 mei protesteerden zo’n 200 mensen uit heel Zeeland tegen het onder water zetten van de Hedwigepolder met met kankerverwekkend PFAS verontreinigd water. Ook uit Middelburg was een groep SP-ers naar de Hedwigepolder getrokken.

Lees verder
17 maart 2022

Bloemetje voor vrijwilligers bij de kledingbank Zeeland

Dinsdagmorgen 15 maart 2022 gaf de SP aan Marisca van der Rande, teamleider van de kledingbank in Middelburg, een bloemetje voor haar grote inzet en toewijding, samen met wel 120 vrijwilligers, om de kledingbank te laten draaien. Het afgelopen jaar zijn er 3750 kledingpakketten verstrekt. Alles ziet er piekfijn en mooi uit in de huidige locatie aan de Ravensteijnweg, waar de aanwezige vrijwilligers samen druk bezig zijn om te kleding te sorteren.

Lees verder

Pagina's