h

SP: Geld voor zorg niet naar overbodige administratie

19 februari 2015

SP: Geld voor zorg niet naar overbodige administratie

SP Middelburg maakt zich grote zorgen over een toename van de administratie in zorginstellingen. Omdat gemeenten nu de zorg inkopen, zullen zorginstellingen ook verantwoording aan hen af moeten leggen.

Voorheen ging dat per Provincie of via het Rijk, nu heeft een zorginstelling soms met 70 verschillende gemeenten te maken. De éne gemeente vraagt een maandelijks een factuur, de andere een kwartaalfactuur en ook de gegevens die opgevraagd worden kunnen per instelling verschillen. Extra administratieve rompslomp dus die ten koste gaat van het zorgbudget en zelfs wachtlijsten tot gevolg kunnen hebben.

Raadslid Petroesjka Sterk: “Elders in het land hebben instellingen aangegeven dat zij hiermee kampen, wij willen dan ook weten of dit ook voor Zeeuwse zorginstellingen geldt. Het zou dan goed zijn om Zeeuwsbrede afspraken te maken zodat zorginstellingen zich bezig kunnen houden met het leveren van zorg. Als blijkt dat zorginstellingen in Zeeland net als elders in het land door de decentralisatie veel meer tijd en geld kwijt dan voorheen kwijt zijn aan administratieve zaken, gaat de SP een motie indienen om te komen tot uniforme afspraken voor de hele provincie."

Reactie toevoegen

U bent hier