h

Strijd voor de zorg!

9 november 2014

Strijd voor de zorg!

Drieduizend zorgmedewerkers, cliënten en sympathisanten uit het hele land, kwamen zaterdag 8 november voor protest naar Den Haag. Ook de Middelburgse SP was van de partij om een stevig tegengeluid te laten horen en verslag te doen van de door Abvakabo FNV georganiseerde demonstratie.

Drie Kamerleden namen de 150.000 handtekeningen in ontvangst tegen de Wet Langdurige Zorg, die komende week in de Eerste Kamer behandeld wordt. De wet is volgens SP- senator Tineke Slagter, gehaast en onzorgvuldig tot stand gekomen.

Corrie van den Brenk en Ruud Kuijn van Abvakabo FNV waren duidelijk: samen blijven we knokken voor goede zorg. Dat was ook wat de 82-jarige Ben Oude Nijhuis iedereen op het hart drukte: menswaardige zorg en voldoende en fatsoenlijk betaalde medewerkers. Eerder verscheen een artikel in het AD over deze man en zijn buurman Joop van Rijn (jawel, de vader van staatssecretaris Martin van Rijn). Hierin sloegen de twee mannen alarm om de slechte zorg aan hun zwaar dementerende echtgenotes. Incidenten die helaas niet op zichzelf staan, zo liet Oude Nijhuis tijdens de bijeenkomst op het Spuiplein weten. Graag had hij samen met zijn vriend en buurman aanwezig geweest, maar die laatste mocht volgens hem niet van zijn zoon. Ondanks de schrijnende werkelijkheid waren de ontroerende woorden van deze hoogbejaarde man voor veel aanwezigen een extra stimulans om door te gaan met de strijd tegen de afbraak van de zorg.

Na diverse toespraken en vragenrondjes aan de drie aanwezige Kamerleden trok de bonte stoet ongeruste en verontwaardigde demonstranten van het Spuiplein naar het Malieveld, waar de bussen al klaar stonden voor het vervoer richting huis. Ondanks het feit dat we uit Zeeland helaas maar met een kleine club waren, was het een goede en inspirerende dag die onze strijdlust alleen maar heeft aangewakkerd. Wij gaan door! U ook?

Kijk voor meer foto's op de facebook pagina van SP Middelburg

Reactie toevoegen

U bent hier