h

Grote zorgdemonstratie op 8 november in Den Haag

30 oktober 2014

Grote zorgdemonstratie op 8 november in Den Haag

FNV Voor Zorg organiseert op 8 november een grote demonstratie in Den Haag tegen de bezuinigingen op de zorg. De Abvakabo/FNV voor Zorg gaan op 8 november het eerste deel van de petitie overhandigen aan de Eerste Kamer.

  • Zaterdag 8 november 2014
  • Den Haag, Spuiplein
  • Van 13.00 uur tot 16.00 uur
  • Vertrek bus: Om 10:00 uur vanaf het NS-station Middelburg (Binnenstad-zijde)

De bezuiniging van 40% is nu door de Tweede Kamer, maar moet nog door de Eerste Kamer. Met een andere belangrijke zorgwet (WMO) is dat vorige keer maar met één stem verschil gelukt.

Daarom vragen we iedereen om nu actie te voeren tegen de bezuinigingen op de zorg en het ontslag van duizenden medewerkers. De thuiszorg komt onder grote druk te staan, ouderen moeten langer thuis blijven wonen en verzorgingshuizen worden gesloten.

Meld je hier aan voor de demonstratie!

Den Haag wil fors gaan bezuinigen op de zorg aan ouderen, gehandicapten en mensen met psychische problemen. Ouderen en gehandicapten moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om die reden gaan de verzorgingshuizen dicht. Familie en vrienden moeten meer dan nu de zorg en het huishouden gaan overnemen. Tegelijkertijd wordt de zorg thuis afgebroken. Dat is vragen om ongelukken.

  • Thuiszorg helpt ouderen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.
  • Dagbesteding en begeleiding van mensen met een handicap wordt in 2015 een taak van de gemeenten. Daardoor verliezen tienduizenden mensen hun recht op zorg en is het onzeker of ze straks nog zorg krijgen.
  • De regering bezuinigt zo veel dat wel 100.000 mensen in de zorg hun baan dreigen te verliezen.

Kom daarom in actie en sluit je aan!

Reactie toevoegen

U bent hier