h

Prinsjesdag opnieuw geen feest

16 september 2014

Prinsjesdag opnieuw geen feest

Het goede nieuws was ondanks alle strenge voorzorgmaatregelen al dagen voor Prinsjesdag uitgelekt. Het slechte nieuws hield men beter geheim. Wij zouden de SP niet zijn als we dit circus zomaar op z’n beloop zouden laten en dus lichtten wij zaterdag 13 september alvast een tipje van de sluier op.  Gewapend met pakkende flyers gingen onze raadsleden en vrijwilligers de stad in om met het publiek in gesprek te gaan over de keuzes van dit kabinet.

Fractievoorzitter Jeroen van Dijen: “Sinds jaar en dag doet ook dit kabinet alsof het geen keuzes heeft en wel moet bezuinigen op zorg en ondertussen investeert Nederland 4,5 miljard euro in JSF-toestellen. Alleen al bij de Middelburgse thuiszorgorganisatie verdwijnen nog dit jaar 650 banen door diezelfde bezuinigingen. Maar waar je het geld aan uitgeeft is geen voorgeschreven wet, dat is een kwestie van kiezen! En ook dit keer zijn de keuzes allesbehalve sociaal.”

De flyers gingen met gemak van de hand. Veel mensen zijn het met ons eens: Den Haag blijft de rijksten in de watten leggen, wil voorop lopen als het om prestige gaat en ontziet de armen en zorgbehoevenden niet.

“Dat de zorg onbetaalbaar zou zijn heeft onze Tweede Kamerfractie volledig weten te weerleggen. Het gaat om de manier waarop het bekostigd wordt. Die is ronduit oneerlijk. Het SP-alternatief is om de AWBZ-premies inkomensafhankelijker maken. Dan gaat driekwart van de mensen er op vooruit en blijft zorg betaalbaar. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn, het is gewoon een kwestie van kiezen”, aldus van Dijen.

Het volledige SP-alternatief is te lezen op www.sp.n./rapport/2014/sociaal-alternatief-voor-awbz

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina.

Reactie toevoegen

U bent hier