h

'PvdA flirt in campagne met SP, maar is getrouwd met VVD en CDA'

13 juni 2014

'PvdA flirt in campagne met SP, maar is getrouwd met VVD en CDA'

Tijdens de raadsvergadering van 26 mei werd het coalitieakkoord van PvdA, VVD,  SGP, CDA en CU besproken. Dit was de afsluiting van bijna 2 maanden coalitiebesprekingen, nadat de wethouders al op 12 mei werden geïnstalleerd.

De SP-fractie kijkt met gemengde gevoelens op dit proces terug want vooral de rol van de grootste partij, de PvdA, roept vraagtakens op.

Fractievoorzitter Jeroen van Dijen; "De huidig wethouder heeft als formateur een belangrijke rol gespeeld in het bij elkaar sprokkelen van deze partijen. Door de verkiezingsuitslag waarbij alle partijen drie of vier zetels haalden, was bijna elke combinatie mogelijk. Toch spraken de regentenpartijen na de verkiezingen de voorkeur voor elkaar uit, zo onstond vanzelf een meerderheid van verliezers, aangevuld met ChristenUnie."

"Wat vooral wringt is dat de PvdA-lijsttrekker in de verkiezingscampagne meerdere keren uitsprak dat zij graag met de SP een college wilde vormen en dat de VVD-wethouder, waarmee zij in het college zat, gefaald heeft om de kinderarmoede terug te dringen. Maar nu de verkiezingen voorbij zijn gaat de PvdA weer met dezelfde VVD-wethouder in zee."

"Als reden om niet voor de SP te kiezen, geeft de PvdA verder aan dat de partij geen bestuurservaring heeft en dat klopt ook, daar ben ik heel eerlijk in. Maar vervolgens vormt zij een college met de ChristenUnie, die ook geen bestuurservaring heeft. Dat lijkt dus vooral een gelegenheidsargument om de SP buiten de deur te houden."

Reactie toevoegen

U bent hier