h

Verkiezingen 19 maart

20 januari 2014

Verkiezingen 19 maart

Op 19 maart kunt u kiezen voor een 100% sociaal Middelburg. Fatsoenlijke zorg, eerlijk werk voor een eerlijk loon en betaalbare woningen... Het is gewoon een kwestie van kiezen.

Want een solidaire samenleving laat mensen geen slachtoffer zijn van de omstandigheden, die omstandigheden maken we zelf.

Reacties

Hoe jullie al dat moois willen betalen in jullie landelijke verkiezingsprogramma dat een beetje is aangepasd aan de Middelburgse situatie is mij een raadsel.
Lees ik nu goed dat juliie de bouwput willen terugkopen van Heymans voor hetzelfde bedrag als deze het hebben gekocht en u denkt dat ze dit zullen doen. Ze zullen er fors op willen verdien hoor. In wat voor wereld leven jullie en de inkomens zijn in januari voor velen verhoogd zelfs mensen in de bijstand krijgen er 15 tot 30 euro per maand erbij.
Met dit programma is Middelburg binnen 1 jaar compleet bankroet en zullen vooral de allerarmsten daarvan het slachtoffer worden.

Dank voor uw reactie. Het verkiezingsprogramma is een duidelijk SP verhaal, omdat we het belangrijk vinden om onze visie op de Middelburgse samenleving weer te geven. Het landelijk regeringsbeleid heeft daar een enorme invloed op. Het feit dat er enorm bezuinigd wordt is een politieke keuze van dit kabinet. Het is absoluut geen licht aangepaste versie van het landelijke programma, alle onderwerpen die voor Middelburg aan de orde zijn komen aan bod en worden in een brede context geplaatst zodat kiezers onze motivatie kunnen lezen.

Wij willen juist met ons verkiezingsprogramma laten zien wat er belangrijk is om voor te strijden. Natuurlijk wil Heymans op de bouwput verdienen, maar het hele verhaal van de bouwput heeft ook een morele kant: bewoners zitten al jaren tegen een zwembad aan te kijken waar niets mee gebeurt. Het had nooit verkocht mogen worden zonder keiharde clausule dat er ook werkelijk gebouwd zou worden.

Nog even over de inkomens: "Zelfs mensen in de bijstand krijgen er 15 tot 30 euro bij", als een modaal inkomen er 4,2 % op vooruit gaat en iemand met bijstand slechts 0.8 %, dan leveren minima toch feitelijk 3,5% in. En dat is niet de eerste keer. Sinds Wim Kok is dat grapje herhaaldelijk uitgehaald waardoor leven in de bijstand vaak neer komt op leven onder de armoedegrens. Wij vinden dat een schande.

Als politieke partij moet je visie hebben en geen hapsnap-beleid voeren. Als de kiezer niet weet welke doelen we voor ogen zien en als we die zelf niet voor ogen zien is het makkelijk om in de valkuil van het korte termijn denken te vallen. Dat we niet alle doelen zo snel zullen bereiken als wij zouden willen is voor iedereen die de politiek volgt duidelijk, maar we gaan er wel ons best voor doen.

Kom niet met flauwekul dat de SP niet zal moeten bezuinigen. Jullie zullen bijna net zoveel moeten bezuinigen. Ook de SP zal moeten voldoen aan de 3% norm. Roemer die eerst zei ik hou me niet aan die 3% en een dag later weer wel.
http://www.hpdetijd.nl/2012-08-17/de-eerste-tactische-blunder-van-een-nerveuze-roemer/

En mensen met een minimumloon inkomen zijn er in januari (55 euro netto) op vooruit gegaan. Een vriend van mij met een inkomen van 2000 bruto kreeg er 58 euro netto bij. Lage inkomens hebben meer loonsverhoging gekregen door belastingmaatregelen, dan iemand met een modaal inkomen.

Beste Belzen,
Bezuinigen kunnen we zeker, maar niet over de ruggen van ouderen, gehandicapten en mensen die werkeloos zijn. We zien dat mensen met een laag inkomen wat meer loon kregen. Iemand in de WWB krijgt er € 30,- extra bij. Met aftrek van alle vaste lasten houdt deze meneer € 130,- in de maand over om kleding en eten te kopen, niet bepaald een vetpot, dus fijn dat dit met €30,- wordt verhoogd.

Maar nu ons punt: iemand met een mooi inkomen van € 2657,-  per maand krijgt er €  88,- bij. Dat is een verschil van € 58,-! Dat is niet ons idee van eerlijk delen. We leven in een rijk land maar elk onderzoek wijst uit dat inkomens enorm scheef gegroeid zijn.

En over die 3-procentnorm? De SP heeft daar ook achteraf gelijk gekregen: http://www.ed.nl/mening/3-procentnorm-niet-meer-zo-heilig-1.4020981

Reactie toevoegen

U bent hier