h

Verhef je stem!

28 februari 2006

Verhef je stem!

Het wordt tijd dat we na gaan denken over wat ons echt gelukkig maakt. Wat me dan opvalt is dat bij je mooiste herinneringen economische waarde geen enkele rol speelt. Het moet dus wel een misvatting zijn om mensen slechts te zien als consumenten en meer, meer, meer te zien als enige weg naar geluk.

Het wordt tijd dat we in gaan zien dat het gaat om het Bruto Binnenlands Geluk en niet om het Bruto Binnenlands Produkt; dat wat we betekenen voor onszelf, voor onze omgeving, voor de maatschappij belangrijker is dan welke luxe we ons kunnen veroorloven.

Het wordt tijd dat er een maatschappij gecreëerd wordt waarin op basis van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voor iedereen ruimte is om op zoek te gaan naar wat hem of haar echt gelukkig maakt, met respect voor mens, dier en natuur.

Het wordt tijd dat U SP stemt!

Voor die enkeling die nog niet helemaal overtuigd is, nog 8 extra redenen om lijst 8 te stemmen:

 • U vindt dat een A-theater niet past in een kleine stad als Middelburg en dat het geld dat hieraan verspild wordt beter besteed kan worden om een socialer Middelburg te creëren.
   
 • U bent voor de legalisering van softdrugs zodat de softdrugs uit het criminele circuit worden gehaald en het THC-gehalte kan worden gecontroleerd.
   
 • U bent voor gratis openbaar vervoer; de enige mogelijkheid om mensen echt uit de auto te krijgen en zinniger met het milieu om te gaan.
   
 • U vindt dat op de plek van Miniatuur Walcheren, net als in vroeger tijden, een stadspark aangelegd moet worden in plaats van het vol te bouwen met een theater of woningen.
   
 • U wilt dat de gemeente zich inzet om een  crisisopvang in Middelburg gerealiseerd te krijgen.
   
 • U wilt dat voor elke studentenwoning die gebouwd wordt ook een goedkope starterswoning voor de lokale jeugd beschikbaar komt.
   
 • U vindt dat de gemeente er met een goed sociaal beleid voor moet zorgen dat de Voedselbank zo snel mogelijk overbodig wordt.
   
 • U vindt dat er niet langer voor elk wissewasje een extern bureau ingeschakeld wordt; dit kost handen vol geld en de uitkomst is vaak erg voorspelbaar, omdat deze in veel gevallen afhankelijk is van de wens van de opdrachtgever.

Reactie toevoegen

U bent hier