h

Bewoners Edelstenenbuurt zien vooruitgang

5 oktober 2013

Bewoners Edelstenenbuurt zien vooruitgang

Zaterdag 5 oktober heeft SP afdeling Middelburg weer een buurtbezoek aan de Edelstenenbuurt gebracht.

Bewoners waren soms al via facebook op de hoogte. Eén van hen had zelfs huis aan huis een briefje in de bus gedaan om mensen te vragen naar de SP toe te gaan om zaken te melden.

Eerlijk is eerlijk, er is veel verbeterd sinds Woongoed het kritische rapport van de SP vorig jaar zomer overhandigd kreeg. Zo wordt er hard gewerkt aan de vervanging van asbesthoudende daken en plaatwerk. De ventilatie die aangebracht is werkt stukken beter.

Bewoonster Daniëlle: "Je hoort het apparaat niet maar sinds het geplaatst is hebben we geen beslagen ramen meer in de woonkamer." Annick: "Het is even doorbijten met al die steigers en werklui om je heen maar het knapt enorm op en ze doen het netjes. De deuren kieren niet meer, dat scheelt enorm want daarvoor tochtte het enorm".

In andere straten worden de raamkozijnen die soms zwartuitgeslagen met ijzerenlatwerk bij elkaar gehouden werden, vervangen door kunststof kozijnen. Dat de blokverwarming wordt vervangen door individueel afstelbare CV ketels is ook erg prettig. Een bewoner die drie weken geleden zijn huis betrok en nog niet met de werkzaamheden te maken heeft gehad, nodigde de SP-ers even bij hem binnen uit. SP voorzitter Petroesjka Sterk: "Het leek wel een tropische kas. De man had alle verwarmingsknoppen uit staan maar het was er minstens 25 C°. Andere mensen die we spraken lieten ons de lekkages op zolder en het lapwerk zien dat Woongoed twee jaar geleden liet doen. De verf laat nu al weer los omdat het hout er onder verrot is. Wat ons betreft zijn we nog niet klaar in de Edelstenenbuurt. We blijven de vinger aan de pols houden".

Er zijn bewoners die denken dat je niets kan verwachten van een huis als je het huurt van een woningbouwvereniging. De SP heeft hen er op gewezen dat een gezond binnenklimaat van groot belang is en dat het niet normaal is als je behang van de muren valt door het vocht in de muur of je geen gordijnen op kan hangen omdat ze wegschimmelen. Daarom blijft de afdeling oproepen om klachten te melden op middelburg@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier